To νέο στιβαρό look του Chopard L.U.C Time Traveler One Black

Η νέα εκδοχή του worldtimer που παρουσίασε η manufacture Chopard το 2016 είναι μια ton-sur-ton δημιουργία, που ποντάρει με επιτυχία στην παλέτα του μαύρου.

Εξαιρετικά πρακτικό και φιλικό προς τον χρήστη, το ρολόι χαρακτηρίζεται από την ξεκάθαρη ένδειξη ενός πλήθους πληροφοριών, με τη βοήθεια ομόκεντρων δακτυλίων. Στο γαλβανισμένο καντράν, ο εσώτερος είναι ο δακτύλιος της ημερομηνίας, που συνοδεύεται από έναν διακριτικό κεντρικό δείκτη. Έπεται ο δακτύλιος για την ώρα και τα λεπτά της τοπικής χρονικής ζώνης, που διαβάζονται με τη βοήθεια των δεικτών Dauphine, τους οποίους ο χρήστης κινεί χρησιμοποιώντας την κορώνα στο 2. Η δεύτερη κορώνα, στο 4, χρησιμεύει για να περιστρέψει τον δακτύλιο με τα ονόματα των πόλεων που αντιπροσωπεύουν τις 24 χρονικές ζώνες, συγχρονίζοντάς τον με την τοπική ώρα: όταν η πόλη που εκπροσωπεί την τοπική χρονική ζώνη βρεθεί στο 12, τότε ο χρήστης μπορεί να διαβάσει την ώρα σε όλες τις χρονικές ζώνες του πλανήτη.

Το ρολόι λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber L.U.C 01.05-L, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 39 λίθους και προσφέρει power reserve 60 ωρών, ενώ φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Την προσοχή μας αξίζει η κάσα, διαμέτρου 42mm, η οποία είναι κατασκευασμένη από κεραμικό τιτάνιο, ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ultra ανθεκτικό υλικό, το οποίο προέρχεται από την οξείδωση των επιφανειακών στρωμάτων του τιτανίου σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με τη χρήση της τεχνολογίας ηλεκτροπλάσματος – μια διαδικασία που ανεβάζει τη σκληρότητα του μετάλλου στα 700 Vickers.

Το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, προσφέροντας οπτική προσβαση στον ρότορα και τις γέφυρες του μηχανισμού που, φυσικά, υιοθετούν τη μαύρη μονοχρωμία του συνόλου. Μαύρο είναι και το λουράκι από rubber, που έχει look υφάσματος και προσφέρει υψηλή αντοχή στον ιδρώτα και το νερό. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 50μ. και διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 250 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ

Αντιπρόσωπος: Boutique Chopard

 

More Stories
Το Μουσείο της Patek Philippe γιορτάζει την 20ή επέτειό του