Το UFO της Ulysse Nardin κάνει την τελευταία του υπόκλιση

Το ναυτικό χρονόμετρο του μέλλοντος επιστρέφει με τρεις συλλεκτικές εκδοχές σε σαμπανί, μπλε του πάγου και πράσινο χρώμα

 

Το 2021, η Ulysse Nardin γιόρτασε τα 175 χρόνια της παρουσιάζοντας το επιτραπέζιο ρολόι UFO (Unidentified Floating Object – Αγνώστου Ταυτότητας Επιπλέον Αντικείμενο) σε σκούρο μπλε χρώμα. Σε limited edition 75 κομματιών, η πρώτη έκδοση του UFO εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα για να ακολουθηθεί, τον ίδιο χρόνο, από μια μοναδική εκδοχή σε πορτοκαλί χρώμα, που δημοπρατήθηκε για τους σκοπούς του Only Watch έναντι 380.000 ελβετικών φράγκων.

Φέτος, η Ulysse Nardin επιστρέφει, για τελευταία φορά, στο μηχανικό αυτό αριστούργημα, με τρία limited editions 30 κομματιών, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά από τους οίκους Bucherer στην Ελβετία (μπλε του πάγου), Yoshida στην Ιαπωνία (πράσινο) και Hour Glass στην νοτιοανατολική Ασία (σαμπανί).

Εμπνευσμένο από τα αξιόπιστα ναυτικά χρονόμετρα που κατασκεύαζε η manufacture και κατασκευασμένα σε συνεργασία με τη L’Epée, το UFO ζυγίζει ακριβώς 7,2kg. Έχει ύψος 263mm και διάμετρο 159mm και, χάρη στην ημικυκλική βάση του από αλουμίνιο, μπορεί να ταλαντεύεται, με την κατάλληλη ώθηση, σε πλάτος 120°, προσκαλώντας τον χρήστη να παίξει μαζί του. Το ευρύ τύμπανο του μηχανισμού ταλαντώνεται στην εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα των 0,5Hz επιτρέποντας, σε συνεργασία με έξι βαρέλια μεγέθους XL, στο power reserve να αγγίζει τον ένα χρόνο. Ο χρήστης μπορεί κατόπιν να κουρδίσει τον μηχανισμό με το ειδικό κλειδί, με τη βοήθεια του οποίου θα ρυθμίσει επίσης την ώρα που τρέχει σε τρεις διαφορετικές χρονικές ζώνες, σε τρία τραπεζοειδή καντράν.

Αίσθηση προκαλεί πάντα η καμπάνα από χειροποίητο φυσητό γυαλί που καλύπτει τον skeleton μηχανισμό, η οποία προέρχεται από τα εργαστήρια VQT στο Neuchâtel. Κάθε ένα αριθμημένο UFO διατίθεται σε ειδικό κουτί από παλαιωμένο ξύλο, που προσδίδει στο σπάνιο αυτό αντικείμενο τον χαρακτήρα αληθινού θησαυρού.

Αντιπρόσωπος: CM Time Passion

More Stories
ICE Watch: Generation Solar