H εμβληματική complication του IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar

Από το 2006, οπότε παρουσίασε το πρώτο της Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar με κάσα από πλατίνα σε limited edition 25 κομματιών, η IWC έχει δημιουργήσει περί τις 37 διαφορετικές εκδοχές του.

Καμία άλλη complication δεν έχει ξεπεράσει αυτό τον αριθμό στη συλλογή Big Pilot’s. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα, ωστόσο, αποτελεί είδηση: με κάσα από ατσάλι διαμέτρου 46,2mm και καντράν σε αρρενωπό μπλε, το εικονιζόμενο Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar είναι το νέο μέλος των μόνιμων συλλογών της manufacture.

Βασισμένος στο εμβληματικό διηνεκές ημερολόγιο που ανέπτυξε τη δεκαετία του 1980 ο Kurt Klaus, ο αυτόματος Caliber 52615 που εξοπλίζει το ρολόι εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 54 λίθους και προσφέρει power reserve 7 ημερών, ενσωματώνοντας δύο βαρέλια. Υποστηρίζει ενδείξεις της ημερομηνίας και του power reserve σε υποκαντράν στο 3, ένδειξη του μήνα στο 6, ημέρα και μικρά δευτερόλεπτα σε υποκαντράν στο 9 και, στο 12, διπλή ένδειξη των φάσεων της σελήνης, για το Βόρειο και το Νότιο Ημισφαίριο, ακριβή για τα προσεχή 577,5 χρόνια.

Στο 7:30 έχει τοποθετηθεί η χαρακτηριστική τετραψήφια ένδειξη του έτους, η οποία θα χρειαστεί χειροκίνητη διόρθωση το 2100, οπότε θα παραλειφθεί το δίσεκτο έτος, λόγω ιδιομορφίας του Γρηγοριανού ημερολογίου. Τέλεια συγχρονισμένες, οι ενδείξεις του ημερολογίου ρυθμίζονται εύκολα μέσω της μοναδικής κορώνας. Σημειώνουμε πως μέρη του μηχανισμού κουρδίσματος είναι κατασκευασμένα από κεραμικό, για μείωση της φθοράς που προκαλεί η τριβή και επιμήκυνση των διαστημάτων ανάμεσα στα σέρβις. Με ανοιχτό back και αδιάβροχο ως τα 60μ., το ρολόι φοράει λουράκι από calfskin σε μπλε χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC Schaffhausen εδώ

 

More Stories
GIVEAWAY: Κερδίστε ένα βραχιόλι Chiara Ferragni