Η Breitling εμπνέεται από τα σπορ αυτοκίνητα

Γνωρίστε τους εντυπωσιακούς χρονογράφους Top Time

Ο χρονογράφος Top Time γεννήθηκε τη δεκαετία του 1960, αντικατοπτρίζοντας τη διάθεση του Willy Breitling να πειραματιστεί, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό design του είδους. Παντρεύοντας αυτό τον αντισυμβατικό σχεδιασμό με τα πιο κλασικά μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητιστικής κουλτούρας, η Breitling παρουσίασε το 2021 μια capsule συλλογή, αποτελούμενη από τρεις χρονογράφους αφιερωμένους στη Chevrolet Corvette, τη Ford Mustang και τη Shelby Cobra. Φέτος, τα τρία αυτά ρολόγια κάνουν την επανεμφάνισή τους εξοπλισμένα με μια νέα μηχανή (τον γνώριμο από το 2009 Caliber 01 της Breitling) και συνοδευόμενα από ένα ολοκαίνουργιο Top Time αφιερωμένο στο Ford Thundebird: το θρυλικό «Τ-bird», το οποίο παρουσιάστηκε το 1954 στην πρώτη μεταπολεμική έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και εντυπωσίασε χάρη στον πολυτελή σχεδιασμό και τη στιβαρή κατασκευή του.

Το νέο Top Time Ford Thunderbird ξεχωρίζει χάρη στο ξεκάθαρο, λευκό καντράν του, σε έντονο κοντράστ με το κατακόκκινο διάτρητο λουράκι από calfskin. Τα ton-sur-ton υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα, τις 12 ώρες και τα 30 λεπτά του χρονογράφου έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα «squircle», που συνδυάζει τον κύκλο με το τετράγωνο, ανακαλώντας τα καντράν των μετρητών στα ταμπλό vintage αυτοκινήτων. Σε χαρακτηριστικό γαλαζοπράσινο χρώμα, το λογότυπο της Thunderbird έχει τοποθετηθεί στο 12, ενώ την ίδια απόχρωση υιοθετεί ο δείκτης των μικρών δευτερολέπτων. Έξτρα πινελιές χρώματος προσθέτουν οι δείκτες του χρονογράφου και τμήμα της ταχυμετρικής κλίμακας σε ζωηρό κόκκινο. Το λογότυπο «Thunderbird» εμφανίζεται και στο κρύσταλλο ζαφειριού που έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της κάσας. Η διάμετρος της ατσάλινης κάσας (με vintage μπουτόν σε σχήμα πιστονιών) είναι τα 41mm, διάσταση που έχει υιοθετηθεί και για τα μοντέλα Top Time Chevrolet Corvette, Ford Mustang και Shelby Cobra. Τα Chevrolet Corvette και Ford Mustang έχουν καντράν σε κόκκινο ή πράσινο χρώμα με τρία μαύρα υποκαντράν διατεταγμένα όπως στο Thunderbird.

Με καντράν σε μπλε χρώμα, το μοντέλο Shelby Cobra έρχεται με δύο υποκαντράν, σε λευκό, για τα μικρά δευτερόλεπτα και τα 30 λεπτά του χρονογράφου, με το λογότυπο της «κόμπρας» τοποθετημένο στο 6 αντί στο 12. Αδιάβροχα ως τα 100μ., τα ρολόγια φορούν αγωνιστικά διάτρητα λουράκια από calfskin ή πλεκτά μπρασελέ Milanese.

Διάθεση: Boutique Breitling

More Stories
Το Curvex CX Grand Central Tourbillon από την Franck Muller