Νέο look για τον μινιμαλιστικό χρονογράφο της H. Moser

Το καινούργιο Streamliner συνδυάζει κάσα από κόκκινο χρυσό με λουράκι από rubber

 

Μια από τις κορυφαίες μάρκες στο ιδιαίτερο σύμπαν της ανεξάρτητης ωρολογοποιίας, η H. Moser εγκαινίασε πρόσφατα τις δύο πρώτες της μπουτίκ, στο Χονγκ Κονγκ και τη Σανγκάη. Και, προς τιμή του σπουδαίου αυτού γεγονότος, δημιούργησε μια νέα εκδοχή του μινιμαλιστικού της Streamliner, το οποίο διαθέτει αποκλειστικά στις μπουτίκ της αλλά και στο online κατάστημά της.

Το Streamliner Flyback Chronograph Automatic έκανε το ντεμπούτο του το 2020 και, ως την ώρα, διατίθετο αποκλειστικά με κάσα και μπρασελέ από ατσάλι. Τώρα, για πρώτη φορά, η κάσα διαμέτρου 42,3mm είναι από κόκκινο χρυσό, ενώ για πρώτη φορά το ρολόι φοράει λουράκι από rubber σε μαύρο χρώμα. Το σύνολο ολοκληρώνει το καντράν σε απόχρωση Matrix green. Φυσικά, δεν υπάρχουν υποκαντράν. Οι ενδείξεις για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου διαβάζονται με τη βοήθεια δύο κεντρικών δεικτών στις δύο κλίμακες που βρίσκονται στην περίμετρο του καντράν. Σε λευκό και κόκκινο, η εξώτατη είναι η κλίμακα των δευτερολέπτων, η οποία αγκαλιάζει την κλίμακα των λεπτών, που επισημαίνονται με αραβικούς αριθμούς. Οι τέσσερις συνολικά κεντρικοί δείκτες φέρουν ένθετα από Globolight, ενώ ο δείκτης για τα δευτερόλεπτα ξεχωρίζει σε κόκκινο χρώμα.

Το νέο Streamliner λειτουργεί πάντα με τον αυτόματο Caliber HMC 907, τον οποίο ανέπτυξε η αδελφή εταιρεία Aghenor αποκλειστικά για την H. Moser. Αποτελούμενος από 434 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 72 ωρών, διαθέτοντας διπλό βαρέλι και column wheel για τον συντονισμό των λειτουργιών του χρονογράφου.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο ρότορας έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στον μηχανισμό και το καντράν, επιτρέποντας στον χρήστη να θαυμάζει τη λειτουργία του χρονογράφου και του column wheel από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας.

More Stories
To ανανεωμένο Maurice Lacroix Masterpiece Gravity