Το νέο Chronomaster «Big Eye» Yachting της Nivada Grenchen

Η μάρκα ενδυναμώνει την παρουσία της στα καταστήματα με στρατηγικές συμμαχίες

 

Μάρκα που ιδρύθηκε το 1926 για να υποκύψει στα δεινά της κρίσης του quartz τη δεκαετία του 1970 και να αναγεννηθεί το 2019 από τον πολυπράγμονα Guillaume Laidet, η Nivada Grenchen ενδυναμώνει σταθερά την παρουσία της τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα. Και, καθώς ο κόσμος του retail απαιτεί στρατηγικές συμμαχίες, ο Laidet (υπεύθυνος επίσης για την αναβίωση των Vulcain και Excelsior Park) έδωσε πρόσφατα τα χέρια με την Analog: Shift, το vintage τμήμα της Watches of Switzerland, κορυφαίου retailer πολυτελών ρολογιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με το ελκυστικό Chronomaster «Big Eye» Yachting, σε limited edition 100 κομματιών.

Το πρώτο Chonomaster, χρονογράφος αδιάβροχος ως τα 200μ., παρουσιάστηκε το 1963 και υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Nivada μέχρι τα τέλη των 70s. Δεν είναι, λοιπόν, άξιο απορίας το γεγονός ότι ο Guillaume Laidet χρησιμοποίησε ποικιλία εκδοχών του συγκεκριμένου μοντέλου για το επαναλανσάρισμα της μάρκας.

Σε ύφος που συνδυάζει το sporty με το casual chic και το vintage, το νέο Chronomaster έχει κάσα διαμέτρου 38mm από ατσάλι, εντός της οποίας χτυπά ο κουρδιστός στο χέρι Caliber SW510 BH B της Sellita, με power reserve 63 ωρών.

Κάτω από το θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, που απηχεί την αισθητική των ακρυλικών της δεκαετίας του 1970, έχει τοποθετηθεί ένα καντράν σχεδιασμένο με άψογη αίσθηση της οικονομίας και πινελιές έντονων χρωμάτων που προάγουν την αναγνωσιμότητα. Το υποκαντράν για τα λεπτά του χρονογράφου στο 3 φέρει δύο τμήματα σε μπλε και κίτρινο, που υποβοηθούν την αντίστροφη μέτρηση των πρώτων 10 λεπτών, λειτουργία σχεδιασμένη για τον κόσμο του yachting (Yachting Timer). Στο μαύρο υποκαντράν στο 9 τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα, ενώ ο κεντρικός δείκτης για τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, σε σχήμα Lollipop, ξεχωρίζει σε ζωηρό πορτοκαλί χρώμα.

Το καντράν πλαισιώνει μια περιστρεφόμενη στεφάνη μονής κατεύθυνσης, με ένθετο από αλουμίνιο σε γκρι χρώμα, το οποίο φέρει δύο κλίμακες, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται τόσο για τη μέτρηση του χρόνου κατάδυσης όσο και για την ανάγνωση της ώρας σε δεύτερη χρονική ζώνη. Aδιάβροχο ως τα 100μ., το ρολόι φοράει μπρασελέ σε στυλ «beads of rice».

More Stories
Βίντεο για το Seiko Solar