Η Grand Seiko ανανεώνει το πιο κλασικό ρολόι της

Το Elegance SBGW301 διατηρεί αναλλοίωτο τον διαχρονικά κομψό χαρακτήρα του

 

Με την πρώτη κιόλας ματιά, το design του νέου Ref. SBGW301 φαίνεται γνώριμο. Και είναι γνώριμο από παλιά, μια και αποτελεί επανέκδοση ενός μοντέλου του 2001 (Ref. SBGW001), το οποίο είδαμε ξανά και το 2017, όταν πια η Grand Seiko είχε ανεξαρτητοποιηθεί και αφαιρέσει το λογότυπο της μητρικής Seiko από τα καντράν της.

Διαχρονικά κλασικό ρολόι, το οποίο αντικατοπτρίζει τη λιτή ιαπωνική αισθητική, το νέο Ref. SBGW301 έχει ως αφετηρία τις σχεδιαστικές αρχές που έθεσε για την Grand Seiko ο Taro Tanaka τη δεκαετία του 1960. Αυτό φαίνεται πρώτα απ’ όλα στις νηφάλιες αναλογίες του. Η κάσα του έχει διάμετρο 37,3mm και είναι κατασκευασμένη από ατσάλι, γυαλισμένο σύμφωνα με την τεχνική Zaratsu. Φέρει κρύσταλλο ζαφειριού τύπου «box» που υπογραμμίζει το vintage στυλ του ρολογιού, ενώ το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει το λεπτομερές φινίρισμα του μηχανισμού.

Αφοπλιστικά απέριττο, το θολωτό καντράν έχει χαρακτηριστικό ιβουάρ χρώμα με ματ φινίρισμα και φέρει γυαλισμένους δείκτες και ενδείξεις. Μοναδικό ποίκιλμα είναι το απλικαρισμένο λογότυπο «GS» στο 12, πάνω από την τυπωμένη επωνυμία «Grand Seiko».

Το ρολόι λειτουργεί με τον κουρδιστό στο χέρι, in-house Caliber 9S64, ο οποίος προσφέρει power reserve 72 ωρών και ακρίβεια με απόκλιση εύρους +5/-3 δευτερολέπτων/ημέρα. Φοριέται με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε μαύρο χρώμα.

Διάθεση: Ora Kessaris, Gofas Thessaloniki

More Stories
H Hautlence παρουσιάζει το Vortex