Η απόλυτη γεωμετρία από την Schwarz Etienne

Γνωρίστε το μοντέλο Geometry από την Schwarz Etienne, το οποίο έρχεται σε δύο εκδοχές

Η Schwarz Etienne είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στον κόσμο των ανεξάρτητων ωρολογοποιών. Κάθε άλλο παρά νεοφερμένη στη βιομηχανία (ιδρύθηκε το 1902 από το ζεύγος Paul Arthur Schwarz και Olga Etienne στο La Chaux-de-Fonds), παράγει τους μηχανισμούς της in-house μέχρι το τελευταίο γρανάζι (με τη βοήθεια της αδελφής-εταιρείας Ε20 Innovations), ενώ προμηθεύει με εξαρτήματα και μηχανισμούς διάφορες γνωστές μάρκες.

Επίσης, διαπρέπει στον τομέα του σχεδιασμού, με συλλογές όπως η Roswell, που φέρνει στο καντράν των ρολογιών τον μικρορότορα και το τύμπανο του μηχανισμού, η La Chaux-de-Fonds μέσω της οποίας επιδεικνύει την τεχνογνωσία της στην κατασκευή tourbillon και η κλασική Roma, που έγινε το 2021 όχημα για την πρώτη «εξωτερική» συνεργασία της, με τον Kari Voutilainen. Ύστερα, λοιπόν, από τον σπουδαίο Φινλανδό, η manufacture συνεργάζεται φέτος με τον Eric Giroud, έναν από τους πιο γνωστούς και πολύπλευρους σχεδιαστές της ελβετικής βιομηχανίας του ρολογιού. Στο Geometry, ο Giroud επέλεξε να αποδομήσει το καντράν σε τεταρτημόρια, τα οποία διακόσμησε με γεωμετρικά μοτίβα που προσφέρουν μια υπνωτιστική αίσθηση κίνησης ή, καλύτερα, αλλαγής πορείας.

Χρησιμοποιώντας ομόκεντρα τόξα και ευθυγραμμισμένες κορυφές, χώρισε κάθε τεταρτημόριο σε τμήματα, τα οποία διακοσμήθηκαν με τόρνο με τρία διαφορετικά μοτίβα -πτυχωτό, azuré και Clous de Paris- σ’ έναν εντυπωσιακό συνδυασμό παραδοσιακού guillochage και σχεδιασμού που αντλεί από τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και την Op Art. Φιλοτεχνημένο σε χρυσό 18Κ, το καντράν έρχεται σε δύο χρώματα, silver και σομόν. Η μινουτιέρα και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων έχουν υποβληθεί σε αμμοβολισμένο φινίρισμα, ενώ οι δείκτες έχουν σχήμα λόγχης.

Δανεισμένη και αυτή από τη συλλογή Roma, η ατσάλινη κάσα φιλοξενεί εντός της τον αυτόματο Caliber ASE 200.02, ο οποίος ανήκει σε μια από τις τέσσερις οικογένειες μηχανισμών που παράγονται in-house από τη Schwarz Etienne. Όλοι οι μηχανισμοί ASE (automatic Schwarz Etienne) κουρδίζονται με μικρορότορα και, ανεξάρτητα από τις complications που υποστηρίζουν, διαθέτουν βαρέλι που προσφέρει εντυπωσιακό power reserve 86 ωρών. Ο συγκεκριμένος είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει το φίνο αμμοβολισμένο φινίρισμα των γεφυρών του.

Βρείτε τα εδώ.

More Stories
Αλλαγή στην ηγεσία της Rebellion Timepieces