Η TAG Heuer υποδέχεται τη Χρονιά του Δράκου

Η μάρκα παρουσιάζει δύο συλλεκτικούς χρονογράφους Carrera με πινελιές σε κόκκινο χρώμα

 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2024, οι Κινέζοι καλωσορίζουν τη Χρονιά του Δράκου, που είναι γι’ αυτούς σύμβολο σοφίας και κομιστής της πολύτιμης βροχής, που θα εξασφαλίσει πλούσιες σοδειές. Η TAG Heuer τιμά μαζί τους αυτό το καλοπροαίρετο πλάσμα με δύο χρονογράφους Carrera από ατσάλι ή ροζ χρυσό 18Κ. Αμφότεροι έχουν κάσα διαμέτρου 42mm με μεγάλη κορώνα και μπουτόν σε σχήμα πιστονιών.

Σε στυλ ανεστραμμένου panda, τα καντράν φέρουν ενδείξεις, κεντρικό λακαριστό δείκτη και υποκαντράν σε κόκκινο χρώμα, το οποίο παραπέμπει στους εορτασμούς της κινέζικης πρωτοχρονιάς. Λείπει η ταχυμετρική κλίμακα (όπως στα πρώτα Carrera που σχεδίασε ο Jack Heuer) και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων, ένδειξη που οριοθετείται από δύο οριζόντιες γραμμές, το επίμηκες παράθυρο της ημερομηνίας και το καλλιγραφικό σύμβολο του δράκου. Το ατσάλινο μοντέλο έχει καντράν σε ασημί χρώμα, ενώ στο χρυσό το καντράν είναι επιχρυσωμένο. Αμφότερα είναι διακοσμημένα με μοτίβο Sunray, με κοχλιωτό φινίρισμα στα υποκαντράν για τα 30 λεπτά και τις 12 ώρες του χρονογράφου (στο 3 και στο 9 αντίστοιχα).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η οπίσθια όψη των ρολογιών, που είναι ανοιχτή με κρύσταλλο ζαφειριού. Πάνω σε αυτό έχει τυπωθεί το οφιοειδές σώμα του δράκου, σε μαύρο χρώμα με χρυσαφί λέπια, το οποίο κουλουριάζεται γύρω από τον ρότορα του μηχανισμού. Αυτός είναι ο αυτόματος Caliber Heuer 02 με column wheel και κατακόρυφο συμπλέκτη, ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 80 ωρών.

Τα ρολόγια διατίθενται σε περιορισμένη έκδοσή 300 (ατσάλι) και 50 κομματιών (ροζ χρυσός) σε ειδικά σχεδιασμένο κουτί σε κόκκινο χρώμα.

More Stories
Νέο μοντέλο της Vostok Europe στην Ελλάδα