Δύο συλλεκτικά ρολόγια για τη χρονιά του λαγού από τη Chopard

Το 2023 είναι το έτος του Λαγού και η Chopard το γιορτάζει με δύο συλλεκτικά μοντέλα που αναδεικνύουν την προσήλωσή της στη διατήρηση σπάνιων διακοσμητικών τεχνών – από την Ελβετία ή έξω (και συχνά πολύ μακριά) από τα σύνορά της.

Το πρώτο ρολόι ανήκει στη σειρά L.U.C XP και είναι ένα limited edition 88 κομματιών με κάσα 39,5mm από ηθικό ροζ χρυσό. Το καντράν του είναι διακοσμημένο με μια εύθυμη νυχτερινή σκηνή, στην οποία δυο λαγοί χοροπηδούν κάτω απ’ την πανσέληνο ανάμεσα σε κινέζικες «ελιές», ένα είδος αρωματικού θάμνου που συμβολίζει την επιτυχία.

Με πρωταγωνιστές τα σύμβολα του κινέζικου ωροσκοπίου, το καντράν αυτό έχει φιλοτεχνηθεί στην Ιαπωνία, στα εργαστήρια της Yamada Heiando, μάρκας που ειδικεύεται στην τέχνη της λάκας. Ο αρχιτεχνίτης Minori Koizumi το έχει ζωγραφίσει σύμφωνα με την τεχνική Urushi Maki-e, συνδυάζοντας τη σπάνια λάκα Urushi με πούδρα χρυσού και ένθετα από mother of pearl.

Ανήκοντας στην εξαιρετικά κομψή κατηγορία του ultra-thin, το L.U.C XP Urushi Year of the Rabbit λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber L.U.C 96.17-L της Chopard, ο οποίος προσφέρει power reserve 65 ωρών.

Αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό της, η Chopard δημιούργησε το εξίσου θελκτικό Happy Sport Year of the Rabbit, και αυτό σε limited edition 88 κομματιών. Ντυμένο στα κόκκινα, το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 33mm από ατσάλι και ηθικό ροζ χρυσό, με στεφάνη σεταρισμένη με διαμάντια.

Πάντα με πρωταγωνιστή τον λαγό, το καντράν του είναι από ζωγραφιστό mother of pearl, πάνω από το οποίο, φυλακισμένα ανάμεσα σε δύο κρύσταλλα ζαφειριού, πέντε διαμάντια χορεύουν ελεύθερα σε κάθε κίνηση του καρπού. Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ο αυτόματος Caliber 09.01-C της Chopard προσφέρει power reserve 42 ωρών. Ασορτί με το καντράν, το λουράκι είναι από δέρμα αλιγάτορα σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Διάθεση: Boutique Chopard

More Stories
Συλλογή Wimbledon από τη Links of London