To Reverso Tribute Chronograph της

Ένα ρολόι, δύο προσωπικότητες. Η μία πλευρά απλή, ξεκάθαρη και κλασική, στο πνεύμα του πρώτου Reverso από το μακρινό 1931 (όπως δηλώνει και ο προσδιορισμός «Tribute»), φιλοξενεί την ώρα και τα λεπτά της ημέρας. Εδώ, το DNA της συλλογής υπογραμμίζουν τα απλικαρισμένα batons στις ενδείξεις των ωρών, οι δείκτες Dauphine και η μινουτιέρα σε στυλ chemin de fer. Η άλλη πλευρά, δυναμική και μοντέρνα, φέρνει στο φως έναν τέλεια εκτελεσμένο μηχανισμό χρονογράφου, με γέφυρες διακοσμημένες με Côtes de Genève και κυανωμένες βίδες, ασορτί με τους δείκτες του χρονογράφου.

 

Ο μεγαλύτερος μετρά τα δευτερόλεπτα στον κατάλληλα διαβαθμισμένο δακτύλιο, ενώ ο μικρότερος, στη βάση του καντράν, είναι retrograde και μετρά τα λεπτά. Υπογραμμίζοντας την αίσθηση του βάθους, οι κλίμακες του χρονογράφου, η μινουτιέρα σε στυλ chemin de fer και τα μπιζουταρισμένα batons δίνουν την εντύπωση ότι ίπτανται πάνω απ’ τον μηχανισμό. Το νέο αυτό Reverso διατίθεται σε δύο εκδοχές: η πρώτη έχει κάσα από ατσάλι και εμπρόσθιο καντράν σε ασυνήθιστο γκρι-μπλε χρώμα, το οποίο επιτεύχθηκε με τη χρήση της διαδικασίας ADL (Atomic Layer Deposit), που περιλαμβάνει την εναπόθεση εξαιρετικά λεπτών στρώσεων οξειδίου του τιτανίου.

Η δεύτερη εκδοχή έρχεται με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ, σε δραματικό κοντράστ με το ολόμαυρο εμπρόσθιο καντράν. Διαστάσεων 49,4×29,9×11,14mm, η κάσα είναι όπως πάντα διακοσμημένη με οριζόντιες ραβδώσεις σε χαρακτηριστικό στυλ Art Deco. Ο νέος, κουρδιστός στο χέρι Caliber 860, που εξοπλίζει τα δύο ρολόγια, είναι βασισμένος στον Caliber 829 του 1996, τον πρώτο ορθογώνιο μηχανισμό χρονογράφου της Jaeger-LeCoultre, αλλά και τον πρώτο ολοκληρωμένο, κουρδιστό στο χέρι μηχανισμό χρονογράφου που αναπτύχθηκε την εποχή της αναβίωσης του μηχανικού ρολογιού μετά την κρίση του quartz. Αποτελούμενος από 300 εξαρτήματα, ο Caliber 860 διαθέτει column wheel και οριζόντιο συμπλέκτη, ο οποίος επιλέχθηκε αντί του συνηθισμένου κάθετου συμπλέκτη με στόχο τη μείωση του πάχους.

Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 52 ωρών. Αδιάβροχοι ως τα 30μ., οι νέο χρονογράφοι Reverso διατίθενται με δύο λουράκια, που ο χρήστης μπορεί εύκολα να εναλλάσσει: ένα από calfskin και ένα από calfskin και ύφασμα, τα οποία η manufacture προμηθεύεται από τον οίκο Casa Fagliano της Αργεντινής.

Διάθεση: Imanoglou, Ora Kessaris

More Stories
Pre-Basel: Το νέο Saint Honoré Charisma