Seiko Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition: Φόρος τιμής σε έναν ατρόμητο εξερευνητή

O Naomi Uemura ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε μόνος του στον Βόρειο Πόλο και ο πρώτος που κατέβηκε τον ποταμό Αμαζόνιο με βάρκα. Αυτά είναι μόνο δύο από τα αμέτρητα κατορθώματά του.

Ultra στιβαρό και αξιόπιστο, το νέο μοντέλο της σειράς Prospex είναι αφιερωμένο στα 80ά γενέθλια του Naomi Uemura, του Ιάπωνα λάτρη της περιπέτειας, ο οποίος εξαφανίστηκε στα 43 του χρόνια, στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί στην κορυφή του όρους Denali στη Βόρεια Αμερική. Γνωστός για τις μοναχικές εξορμήσεις του στα πιο αφιλόξενα εδάφη, ο Uemura ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατέκτησε τις κορυφές των ψηλότερων βουνών και στις πέντε ηπείρους.

Στους άθλους του συγκαταλέγεται μια κούρσα 12.500χλμ. με έλκηθρο από τη Γροιλανδία στην Αλάσκα, την οποία ολοκλήρωσε το 1976. Στον καρπό του φορούσε ένα καταδυτικό ρολόι που κατασκεύασε η Seiko το 1970, χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η ασύμμετρη προεξοχή που προστάτευε την κορώνα στο 4, η υψηλή στεγανότητα ως τα 150μ. και η υψηλή αναγνωσιμότητα χάρη στους φωτεινούς δείκτες και τις ενδείξεις στο καντράν.

Πιστή αναπαραγωγή αυτού του ρολογιού, αναβαθμισμένου κατά τα σύγχρονα πρότυπα της σειράς Prospex, το Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition έρχεται σε περιορισμένη έκδοση 1.200 κομματιών, με καντράν και στεφάνη στις μπλε αποχρώσεις των ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων, που έχουν αντικρίσει μόνο εκείνοι που έχουν φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Το τραχύ φινίρισμα του καντράν ανακαλεί τα ορεινά εδάφη που τόσο αγαπούσε ο Uemura, ενώ η τοποθέτηση του παραθύρου της ημερομηνίας στο 4:30 αφήνει χώρο για γενναίες δόσεις Lumibrite και στις 12 ενδείξεις των ωρών.

Το ρολόι λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 8L35, ο οποίος σχεδιάστηκε ειδικά για καταδυτικά ρολόγια στο Shizukuishi Watch Studio στη Βόρεια Ιαπωνία. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 26 λίθους και προσφέρει power reserve 50 ωρών. Διαμέτρου 44mm, η ατσάλινη κάσα φέρει επίστρωση υψηλής σκληρότητας για προστασία από τις γρατσουνιές, ενώ το κρύσταλλο ζαφειριού φέρει εσωτερική αντιανακλαστική επικάλυψη για υψηλή αναγνωσιμότητα υπό όλες τις γωνίες.

Ένα δεύτερο μοντέλο με τα ίδια χαρακτηριστικά είναι το Prospex 1970’s Diver’s Modern Re-interpretation, το οποίο έχει καντράν σε ανθρακί χρώμα, όμοιο με το πρωτότυπο του 1970. Αμφότερα τα ρολόγια φορούν ατσάλινο μπρασελέ, που συνοδεύεται από δεύτερο λουράκι σιλικόνης. Είναι αδιάβροχα ως τα 200μ. και ανθεκτικά σε μαγνητικά πεδία ως 4.800A/m.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Seiko εδώ

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

More Stories
ChronosPlus VideoPedia: Day Date Complication