H ανανεωμένη “νυχτερινή” εκδοχή του Nomos Tangente Neomatik 41

O “πατενταρισμένος” μηχανισμός ημερομηνίας της NOMOS Glashütte σε ένα Tangente Neomatik με καντράν στο βαθύ μπλε χρώμα της νύχτας. 

Όσο “συγκρατημένα” μπορεί να φαίνονται τα σχέδια της NOMOS Glashütte, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ρολόγια υστερούν από τεχνική άποψη. Αντιθέτως μάλιστα, ο σχεδιασμός της μάρκας, εμπνευσμένος από τις λιτές γραμμές της Bauhaus σχολής, κομψός και όμορφος, καταφέρνει και συνδυάζει τις δεξιότητες του καθαρού design με τις παραδοσιακές μηχανικές δυνατότητες της γερμανικής ωρολογοποιίας, με αποτέλεσμα η NOMOS Glashütte να διαθέτει μια τρομερά ενδιαφέρουσα γκάμα ρολογιών. Ένα παράδειγμα είναι μια από τις φετινές της καινοτομίες: το ανανεωμένο NOMOS Tangente Neomatik 41 Update Midnight Blue.

Το updated Tangente Neomatik διαθέτει όλα τα στοιχεία των προηγούμενων μοντέλων της NOMOS Glashütte, αλλά εδώ προσθέτει μια μικρή παιχνιδιάρικη πινελιά για λίγο περισσότερη διαφορετικότητα. Η τελευταία του εκδοχή παρουσιάστηκε στη φετινή ψηφιακή έκθεση Watches & Wonders. Ο νυχτερινός μπλε τόνος του καντράν δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με τις ασημένιες ενδείξεις και τους λεπτούς επιχρυσωμένους δείκτες. Το μοναδικό άλλο χρώμα που παίζει στη σύνθεση είναι μια χάλκινη απόχρωση για την αναγραφή του “Neomatik” στο καντράν και στον δείκτη του υποκαντράν, το οποίο αν και πρόκειται για μια πολύ ανεπαίσθητη πινελιά, φαίνεται να τονίζει την γενική εικόνα, δίνοντάς του περισσότερη σχεδιαστική υπεροχή. Η περιμετρική οθόνη της ημερομηνίας, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σε αυτήν την εκδοχή έχει λάβει μια νέα προσθήκη Super-LumiNova.

Copyright: NOMOS Glashütte

Για άλλη μια φορά, η κάσα είναι αυτή που θα περίμενε κανείς από την NOMOS Glashütte: το λεπτό προφίλ της, με πολύ στενή στεφάνη, καλογυαλισμένη σε όλη της την έκταση, έχει διάμετρο 41mm και 7,8 mm πάχος. Αυτές οι διαστάσεις σημαίνουν ότι είναι ένα κατάλληλο μοντέλο για σχεδόν οποιονδήποτε. Τα λεπτά, γωνιακά του lugs κλίνουν όμορφα προς τα κάτω και κάνουν το ρολόι να φοριέται πολύ άνετα στον καρπό, αν και στην πραγματικότητα, είναι ένα μοντέλο που φορεμένο φαίνεται λίγο μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Μια λεπτή κορώνα, χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ώρας και της ημερομηνίας.

Η τροφοδοσία του Tangente Neomatik 41 Update Midnight Blue γίνεται από τον αυτόματο in-house DUW 6101, o οποίος είναι και αυτός κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την λειτουργία γρήγορης ρύθμισης της ημερομηνίας, έχει πλάτος 35,2mm και πάχος μόλις 3,6mm, που είναι περίπου το μισό του συνολικού του ρολογιού. Είναι κατασκευασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να σας επιτρέπει να αλλάζετε την ημερομηνία και προς τις δύο κατευθύνσεις, γεγονός που καθιστά τη διόρθωση της πανεύκολη. Προσφέρει power reserve 42 ωρών ενώ στο back case ο εντυπωσιακά διακοσμημένος skeleton ρότορας επιτρέπει μια ωραία θέα των θαυμάτων της γερμανικής μηχανικής.

Περισσότερες πληροφορίες για την NOMOS Glashütte εδώ.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος: Panos A. Deros Agencies 

 

More Stories
O χρονογράφος της Chopard για την Porsche