H πολύτιμη συλλογή Libre από την Cartier

Το maison επανερμηνεύει τους στυλιστικούς του κώδικες σε μια ευρηματική συλλογή ρολογιών-κοσμημάτων

 

Η συλλογή Libre αποτελεί για τον οίκο Cartier έναν χώρο ελεύθερο για έμπνευση και δημιουργία. Κάθε χρόνο προσθέτει σε αυτή πραγματικά μοναδικά κομμάτια, εμπνευσμένα από το ένδοξο παρελθόν της, το οποίο αναβιώνουν με σύγχρονη αισθητική. Αφετηρία για τη φετινή σειρά Cartier Libre αποτέλεσε ένα ρολόι της ηθοποιού Gloria Swanson, το οποίο δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930. Πλήρως αναστρέψιμο, μπορεί να μεταμορφωθεί χάρη σε έναν εύκαμπτο ελαστικό ιμάντα και να φορεθεί με δύο τρόπους: ως ρολόι ή ως βραχιόλι. Αυτό το τέταρτο κεφάλαιο της συλλογής Libre έρχεται σε τρεις εκδοχές περιορισμένης έκδοσης, οι οποίες ακολουθούν την ίδια γεωμετρική προσέγγιση.

Το μοτίβο που έχει υιοθετηθεί είναι τριγωνικό, με τους συνδέσμους που το αποτελούν να παίρνουν το σχήμα πυραμίδας, το οποίο τονίζεται περαιτέρω με τριγωνικά μοτίβα από μέταλλο, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, σε συνθέσεις που εκμεταλλεύονται τις αντανακλάσεις του φωτός επάνω στις διαφορετικές επιφάνειες, προσφέροντας ένα ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα. Οι έμπειροι ωρολογοποιοί του οίκου κλήθηκαν να σκεφτούν έξυπνα, προκειμένου οι κάσες των ρολογιών να μπορούν να περιστρέφονται χωρίς να αλλοιώνουν την τριγωνική αισθητική, αλλά και για να ενσωματωθεί το σύστημα ρύθμισης της ώρας στο πλάι τους.

Και οι τρεις εκδοχές βασίζονται στην εμβληματική παλέτα χρωμάτων της Cartier. Η πρώτη, είναι από ροζ χρυσό σεταρισμένο με μαύρους σπινέλιους, ζαφείρια, σμαράγδια και διαμάντια. Η δεύτερη, επίσης από ροζ χρυσό, είναι διακοσμημένη με γρανάτες, μαύρους σπινέλιους, moonstones και διαμάντια, ενώ η τρίτη είναι φιλοτεχνημένη με λευκό χρυσό, διαμάντια και μαύρους σπινέλιους.

Βρείτε την στην μπουτίκ της μάρκας.

More Stories
Ρολόι για τη Μύκονο από τη Hublot!