Breva Genie 03 με μηχανικό ταχύμετρο

H Breva είναι μια εταιρεία που έχει δείξει και στο παρελθόν (δείτε εδώ και εδώ) ότι αγαπά την καινοτομία στα μοντέλα που παρουσιάζει και συνεχίζει να το κάνει και στο Genie 03.

To νέο της μοντέλο έχει ένα αναδιπλούμενο μηχανικό ταχύμετρο πάνω στο καντράν του. Υποστηρίζει την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα όπως έχουμε συνηθίσει σε ένα κανονικό μηχανικό ρολόι, αλλά στο 7 υπάρχει ένα μικρό υποκαντράν, το οποίο ανασηκώνεται από τη θέση του κατά 6 χιλιοστά με το πάτημα ενός κουμπιού στο 2 και αναλαμβάνει να μετρήσει την ταχύτητα είτε σε χιλιόμετρα ανά ώρα, είτε σε μίλια ανά ώρα. Η μέτρηση γίνεται με την ταχύτητα του αέρα που μπαίνει στο κομμάτι κάτω από το ανασηκωμένο καντράν και μπορεί να γίνει από τα 20 έως τα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ρολογιού έχουμε έναν μηχανικό μηχανισμό με αυτόματο κούρδισμα, ο οποίος αποτελείται από 230 μέρη, έχει 34 λίθους, λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz και έχει power reserve 60 ώρες. Η κάσα του είναι από τιτάνιο βαθμού 5, με διάμετρο 44,7 mm και πάχος 15,7 mm. Είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα και η ενδεικτική τιμή του ξεπερνά τις 55.000 ευρώ. 

More Stories
Volvo: Καθιερώνει πρώτη το ψηφιακό κλειδί