Το ρολόι του Μάρκου Αυρήλιου

H Christophe Claret δημιουργεί ένα ακόμα μοναδικό ρολόι, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα, με το Aventicum να αποτίνει φόρο τιμής στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο. 

Το ρολόι είναι εμπνευσμένο από μία χρυσή προτομή του Μάρκου Αυρηλίου που είχε βρεθεί το 1939 σε ανασκαφή στις Avenches, στην Ελβετία. Στο κέντρο του καντράν του ρολογιού, η Christophe Claret τοποθέτησε ένα μικρογλυπτό ομοίωμα αυτής της προτομής, ύψους 3 χιλιοστών. Μέσα από ειδικές οπτικές τεχνικές, μπορεί κανείς να δει το μικρό γλυπτό σαν ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα, σε όλη του την λεπτομέρεια. 

Περίπου 2.000 χρόνια πριν, η πόλη Avenches ονομαζόταν Aventicum και από εκεί παίρνει το όνομά του το μοναδικό ρολόι της Christophe Claret. Το ρολόι αυτό θέλει να εγείρει το ενδιαφέρον για την πόλη αυτή, μαζί με την ενίσχυση της προσπάθειας να χτιστεί ένα μουσείο στην περιοχή. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τον Μάρκο Αυρήλιο, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ

Το ρολόι έχει κάσα από ροζ ή λευκό χρυσό σε αυστηρά περιορισμένη κυκλοφορία, ενώ η διάμετρος είναι 44 mm. Ο μηχανισμός είναι ο AVE15, ο οποίος έχει αυτόματο κούρδισμα και αποτελείται από 168 μέρη και 28 λίθους. Έχει δύο βαρέλια και power reserve που φτάνει τις 72 ώρες. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα. Εκτός από την προτομή στο κέντρο, στο καντράν μπορεί κανείς να δει την ώρα και τα λεπτά. 

Δείτε την μοναδική προτομή από κοντά στο βίντεο που ακολουθεί. 

More Stories
Το νέο Freak της Ulysse Nardin