Συνέντευξη με τον Κώστα Ιμάνογλου

Διαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί: Με ασυνήθιστη ειλικρίνεια και έντονο συναίσθημα, ο γνωστός μπιζουτιέ μιλά για την πορεία του στον χώρο και για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του

Ο Κώστας Ιμάνογλου μας υποδέχτηκε στη λαμπερή μπουτίκ της IWC στη γωνία της Βουκουρεστίου με τη Βαλαωρίτου. Ήταν πρόσχαρος και χαμογελαστός, με αυτή τη φίνα ευγένεια που πάντα τον διακρίνει και τη διάθεση να σου δώσει όσο χρόνο χρειάζεσαι. Πίνοντας έναν καφέ στο privé lounge της μπουτίκ κάναμε μια φιλική κουβέντα τόσο για τη διαδρομή του όσο και για τον χώρο που και οι δύο αγαπάμε πολύ: την ωρολογοποιία.

 

Μιλήστε μας για την οικογένειά σας. Πότε και πώς άρχισε η ενασχόληση της οικογένειας Ιμάνογλου με το κοσμηματοπωλείο;

Ο πατέρας μου ήταν χρυσοχόος στην Κωνσταντινούπολη. Ήρθαμε στην Αθήνα όταν ήμουν 5 χρόνων και ξεκίνησε πάλι κυριολεκτικά από το μηδέν, ανοίγοντας εδώ το πρώτο του εργαστήριο. Θυμάμαι πως θαύμαζα το μεράκι και τη συγκέντρωσή του. Τον χάζευα με τις ώρες να δουλεύει, όλη μέρα, πάνω στους πολύτιμους λίθους. Ο πατέρας μου με στήριξε και με εμπιστεύτηκε να ανοίξω το πρώτο κοσμηματοπωλείο μας στο κέντρο της Αθήνας. Προσπάθησα και δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να τον κάνω υπερήφανο.

Ποια ήταν τα πολυτιμότερα μαθήματα που διδαχτήκατε από εκείνον;

Εντιμότητα, φιλότιμο και εργατικότητα ήταν οι αρχές που αυστηρά απαιτούσε να διέπουν τη ζωή μου. Το χρέος μου απέναντί του είναι να ζω με αυτά τα ιδανικά. Έτσι νιώθω ότι τον έχω πάντα κοντά μου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

More Stories
Το νέο smartwatch του will.i.am