F.P.Journe Le Restaurant

Ένα νέο entry στην καρδιά της Γενεύης, το εστιατόριο του François-Paul Journe και του σεφ Dominique Gauthier

Στον αριθμό 49 της Rue du Rhône, άνοιξε ένα παραδοσικό μπιστρό, το «F.P.Journe Le Restaurant», που αποτελεί τον καρπό της συνάντησης μεταξύ του σεφ Dominique Gauthier και του François-Paul Journe. Γνωστή για το καλό φαγητό και το καλό ποτό, η διεύθυνση έκανε το ντεμπούτο της το 1912 φιλοξενώντας τη διάσημη μπρασερί «La Bavaria», όπου σύχναζε η ελίτ της League of Nations. Στα τραπέζια της δείπνησαν υπουργοί, αρχηγοί κρατών και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Η διακόσμηση παρέμεινε αναλλοίωτη από το 1942. Το 2012, συμπεριλήφθηκε στη λίστα, από την ξυλουργική μέχρι τα έπιπλα, και έγινε η κληρονομιά όλων των κατοίκων της Γενεύης.

Πλέον στεγάζει το «F.P.Journe Le Restaurant», έναν χώρο ευχαρίστησης, όπου κάθε επισκέπτης γίνεται οικοδεσπότης, βυθισμένος σε μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα κομψή και χαλαρή. Υπεύθυνος για τη διακόσμηση δε θα μπορούσε να είναι παρά ο François-Paul Journe, ο οποίος ήθελε να δώσει στον χώρο μια ισχυρή ταυτότητα επηρεασμένη από την ωρολογοποία. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με αφίσες που αντιπροσωπεύουν τεχνικά σχέδια μηχανισμών, τα τραπέζια έχουν πάρει το όνομά τους από διάσημους ωρολογοποιούς όπως ο Jost Bürgi ή ο Christiaan Huygens και τα μενού κάνουν αναφορά σε μοντέλα της μάρκας. Ακόμα και τα μαχαιροπίρουνα είναι εμπνευσμένα από αυτό το σύμπαν. Το κέντρο του εστιατορίου στολίζει ένα αστρονομικό ρολόι του 17ου αιώνα, με την υπογραφή «Giovanni Brugell Venetia».

Τα πιάτα έχει επιμεληθεί ο Dominique Gauthier, ένας εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος σεφ. Ξεκίνησε τη μαθητεία του σε ηλικία 14 ετών και ανέβηκε στις τάξεις των κορυφαίων εστιατορίων της Γαλλίας. Έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της ελβετικής γαστρονομίας, ανεπιτήδευτα, αποκομίζοντας επαίνους και πίστη από την πελατεία του. Μετά από τρεις δεκαετίες στο Chat-Botté, εστιατόριο του Hôtel Beau-Rivage στη Γενεύη, πήρε την τολμηρή απόφαση να ξεκινήσει εκ νέου στο «F.P.Journe Le Restaurant».

More Stories
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νέος πρεσβευτής της Hublot