Το νέο Perpetual 1908 από τη Rolex

Το dressy μοντέλο της Rolex επιστρέφει με κάσα από πλατίνα και καντράν στο χρώμα του πάγου

 

Παίρνοντας το όνομά του από τη χρονιά που ο Hans Wilsdorf κατοχύρωσε την ονομασία Rolex, το Perpetual 1908 έκανε το ντεμπούτο του μόλις πέρυσι, αντικαθιστώντας το Cellini στη μία και μοναδική «κομψή» κατηγορία της manufacture.

Φέτος, η σειρά καλωσορίζει ένα νέο μοντέλο με κάσα από πλατίνα 950 που, κατά τη συνήθη πρακτική της Rolex, συνδυάζεται με καντράν στο ανοιχτό γαλάζιο του πάγου. Εκείνο, φυσικά, που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το φινίρισμα guilloché με κλασικό μοτίβο Grain de Riz, που «γεμίζει» το πρόσωπο του ρολογιού, προσθέτοντας ένα ευχάριστο στοιχείο υφής. O προσεκτικός παρατηρητής θα εντοπίσει κι ένα δεύτερο μοτίβο guilloché σε στυλ filet sauté, το οποίο περιβάλλει τη μινουτιέρα στην περίμετρο του καντράν.

Κατά τα λοιπά, το νέο Perpetual 1908 δεν διαφέρει σε τίποτα από τα περυσινά μοντέλα της σειράς. Η κάσα έχει διάμετρο 39mm και το πίσω μέρος της είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο διακρίνει κανείς τον αυτόματο Caliber 7140, εφοδιασμένο με το υψηλής ενεργειακής απόδοσης Chronergy escapement. Προσφέρει power reserve 66 ωρών και, φυσικά, συνοδεύεται από πιστοποίηση Superlative χρονομέτρου. To σύνολο ολοκληρώνεται με λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε ταιριαστό καφέ χρώμα.

Αντιπρόσωπος: Rolex SA

More Stories
Omega Seamaster Bullhead