Ένατο ρεκόρ λεπτότητας από την Bvlgari

Το Octo Finissimo Ultra COSC είναι πλέον το λεπτότερο μηχανικό ρολόι που κατασκευάστηκε ποτέ

 

Αυτή τη χρονιά, ο οίκος Bvlgari γιορτάζει δύο επετείους: τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του και τα 10 χρόνια από το λανσάρισμα της συλλογής Octo Finissimo, που έκανε το ντεμπούτο της με το Octo Finissimo Tourbillon – το λεπτότερο ρολόι με tourbillon στον κόσμο.

Στο πέρασμα της δεκαετίας, η συλλογή αγκάλιασε οκτώ παγκόσμια ρεκόρ στην κατηγορία του ultra-thin. Ένα από αυτά ανήκει στο Octo Finissimo Ultra (πάχους 1,8mm) που παρουσίασε το maison το 2022, παίρνοντας από την Piaget, για μόλις 0,2mm, τα πρωτεία για το λεπτότερο μηχανικό ρολόι.

Παίρνοντας τις αποστάσεις της από το Watches & Wonders 2024 και το PALEXPO της Γενεύης, όπου χτυπά αυτές τις ημέρες η καρδιά της ωρολογοποιίας, η Bvlgari παρουσίασε το νέο της Octo Finissimo Ultra COSC στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ξενοδοχείου President Wilson, πλάι στη λίμνη. Βασισμένο στο Octo Finissimo Ultra του 2022, το ρολόι έχει πάχος 1,70mm, με το πολύτιμο δέκατο του χιλιοστού να έχει αφαιρεθεί από το κρύσταλλο ζαφειριού. Είναι επιπλέον το λεπτότερο χρονόμετρο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, δεδομένου ότι ο κουρδιστός στο χέρι Caliber BVL 180 που το εξοπλίζει, φέρει πιστοποίηση από το COSC.

Διαμέτρου 40mm, η κάσα του Octo Finissimo Ultra COSC είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Παρότι το πάχος της συγκρίνεται μ’ ένα φύλλο χαρτί, είναι αρκετά στιβαρή ώστε να φοριέται χωρίς ανησυχία στον καρπό, ακόμη και καθημερινά – και αυτό είναι το σημαντικότερο. Σε περιορισμένη έκδοση 20 κομματιών μόνο, το ρολόι έχει τιμή που αγγίζει τις €600.000.

Διάθεση: Boutique Bvlgari

 

More Stories
Michael Kors: Shine and Sparkle