Το νέο συλλεκτικό Monaco της TAG Heuer

Υψηλή αναγνωσιμότητα, ιστορικά ακριβές design και επίκαιρος συνδυασμός αγωνιστικού μπλε με λάιμ στο νέο Monaco Racing Blue

 

Το Bleu de France είναι το εθνικό αγωνιστικό χρώμα της Γαλλίας, το οποίο έχει ντύσει τα αυτοκίνητα ομάδων όπως η Bugatti, η Alpine, η Peugeot και πολλές άλλες. Αυτό το ίδιο «αγωνιστικό μπλε» επέλεξε η TAG Heuer για το νέο της συλλεκτικό Monaco: έναν χρονογράφο με ιστορικά ακριβές design και ανανεωμένο, ultra μοντέρνο look, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πλέον εμβληματικής συλλογής της.

Διαστάσεων 39mm X 39mm, η τετράγωνη κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο βαθμού 2 και έχει την κορώνα τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά, στο 9, όπως στα πρώτα Monaco (των τελών της δεκαετίας του 1960), ενώ τα μπουτόν με τα οποία ο χρήστης ελέγχει τις λειτουργίες του χρονογράφου βρίσκονται στο 2 και στο 4. Λεπτομέρειες που εκσυγχρονίζουν τη σιλουέτα του ρολογιού είναι οι ελαφρώς καμπυλωτές πλευρές της κάσας και το μπιζουταρισμένο κρύσταλλο ζαφειριού στην μπροστινή πλευρά της.

 

Εστιάζοντας στην υψηλή αναγνωσιμότητα, το καντράν έρχεται σε απόχρωση silver με δύο υποκαντράν σε απόχρωση racing blue στο 3 και το 9 για τα μικρά δευτερόλεπτα και τα 30 λεπτά του χρονογράφου αντίστοιχα. Πλαισιωμένα από τη στρογγυλή μινουτιέρα, τα δύο υποκαντράν έχουν σχήμα τετραγώνου με στρογγυλεμένες γωνίες, σε τέλεια ισορροπία με το παράθυρο της ημερομηνίας στο 6. Στοιχείο που υπογραμμίζει την μοντέρνα εμφάνιση του ρολογιού είναι ο δείκτης των δευτερολέπτων σε απόχρωση λάιμ, πινελιά που εμφανίζεται ξανά στο 12.

Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ο μηχανισμός που εξοπλίζει το νέο Monaco Racing Blue είναι ο αυτόματος Caliber 11, βασισμένος στον Sellita SW300-1 με module για τον χρονογράφο από την Dubois-Depraz. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 40 ωρών. Αδιάβροχο ως τα 100μ., το ρολόι φοράει διάτρητο λουράκι από calfskin σε μπλε χρώμα. Διατίθεται σε περιορισμένη έκδοση 1.000 κομματιών.

Διάθεση: Ora Kessaris

 

More Stories
EXCLUSIVE INTERVIEW: Γνωρίστε τον Philippe Delhotal της Hermès