Ο χρυσός δράκος της Jaeger-LeCoultre

Το Atelier des Métiers Rares της manufacture υποβάλλει τα σέβη του στο ζώδιο του νέου κινέζικου έτους

 

Η Jaeger-LeCoultre καλωσορίζει τη χρονιά του Δράκου με ένα υποβλητικό Reverso, που συνδυάζει τον ροζ χρυσό με το στιλπνό μαύρο σμάλτο και μια ιδιαίτερη τεχνική χαρακτικής.

Διαστάσεων 45,5mm x 27,4mm, η στρεπτή κάσα του Reverso Tribute Enamel «Dragon» έχει την οπίσθια όψη της διακοσμημένη μ’ έναν μεγαλειώδη δράκο φιλοτεχνημένο σύμφωνα με την τεχνική χάραξης «modelled engraving», η οποία μεγεθύνει την αίσθηση του βάθους και του όγκου. Η καλλιτεχνική διαδικασία περιλαμβάνει 80 ώρες προσεκτικής εργασίας με τη χρήση 10 διαφορετικών εργαλείων. Χαραγμένος στον ροζ χρυσό της κάσας, ο δράκος ξεπροβάλλει, περιβεβλημένος από σύννεφα, μέσα από ένα εξαιρετικά λείο, γυαλιστερό φόντο σε μαύρο σμάλτο. Η επιφάνειες του σώματός του είναι γυαλισμένες με το χέρι, οι φολίδες έχουν ζωγραφιστεί με μαύρο ρόδιο, ενώ το απαραίτητο κοντράστ εξασφαλίζεται χάρη στο αμμοβολισμένο φινίρισμα των σύννεφων.

Στρέφοντας την κάσα, αντικρίζουμε ένα αφοπλιστικά λιτό καντράν, που ποντάρει στο εντυπωσιακό κοντράστ της ζεστής απόχρωσης του μετάλλου με το οπάκ μαύρο σμάλτο. Το πλούσιο χρώμα επιτυγχάνεται με την εφαρμογή πέντε στρώσεων σμάλτου, με ανάλογα περάσματα από τον κλίβανο, τα οποία ακολουθούνται από γυάλισμα, που εξασφαλίζει ομοιόμορφη στιλπνότητα.

Το ρολόι λειτουργεί με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber 822 της Jaeger-LeCoultre, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών. Κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας.

Διάθεση: Imanoglou, Ora Kessaris

More Stories
Τα νέα paillonné της Jaquet Droz