Η Chopard τιμά τον Ξύλινο Δράκο της νέας χρονιάς

Σε περιορισμένη έκδοση 88 κομματιών, το L.U.C XP Urushi Year of the Dragon συνδυάζει τον εξαιρετικά λεπτό μηχανισμό μ’ ένα καντράν φιλοτεχνημένο στην Ιαπωνία με λάκα Urushi, ψήγματα χρυσού και ένθετα από mother of pearl.

 

Το Year of the Dragon σηματοδοτεί έναν σημαντικό σταθμό στη σειρά L.U.C XP Urushi, που άρχισε το ταξίδι της το 2013 με τη «Χρονιά του Φιδιού». Με το εικονιζόμενο ρολόι, η Chopard ολοκληρώνει έναν πλήρη κύκλο στο κινέζικο ημερολόγιο και τιμά τον Ξύλινο Δράκο, που είναι προστάτης του περιβάλλοντος και σύμβολο της αρμονίας της φύσης.

Φιλοτεχνημένο στο Τόκιο σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική Maki-e από τον καλλιτέχνη της λάκας Urushi, Minori Koizumi, το καντράν του ρολογιού εικονίζει έναν χρυσό και κόκκινο δράκο, που ίπταται πάνω από χρυσαφένια σύννεφα σ’ ένα υποβλητικό, βαθύ μαύρο φόντο, που φωτίζεται αμυδρά από ψήγματα χρυσού.

Το μικρό αυτό έργο τέχνης πλαισιώνεται από κάσα διαμέτρου 39,5mm, κατασκευασμένη από ηθικό ροζ χρυσό 18Κ. Προσφέροντας άνετη εφαρμογή και απαράμιλλη κομψότητα, το προφίλ της δεν ξεπερνά τα 6,8mm, προσόν το οποίο οφείλει στον ultra-thin αυτόματο Caliber L.U.C 96.17-L.

Πάχους μόλις 3,3mm, διαθέτει διπλό βαρέλι και μικρορότορα από ηθικό χρυσό 22Κ, ενώ προσφέρει power reserve 65 ωρών. Το σύνολο ολοκληρώνεται με μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

More Stories
Χρόνια πολλά από το Chronos Plus!