Ο πρώτος χρονογράφος split-seconds της TAG Heuer

Ένα από τα πιο σημαντικά ντεμπούτα του φετινού Watches & Wonders

 

Η TAG Heuer επικοινώνησε σ’ εμάς τους δημοσιογράφους τον πρώτο της χρονογράφο split-seconds το φθινόπωρο του 2023: ήταν το μοναδικό ρολόι που θα διέθετε προς δημοπρασία στο Only Watch, προγραμματισμένο για τον περασμένο Νοέμβριο. Ύστερα, όμως, από τη ματαίωση του φιλανθρωπικού event, ο πολυδιαφημισμένος χρονογράφος έκανε το ντεμπούτο του στο Watches & Wonders, ενταγμένος πάντα στη συλλογή Monaco, που γιορτάζει φέτος τα 55 χρόνια της.

Το ρολόι έρχεται σε δύο χρωματικές παραλλαγές, εντάσσοντας στο design του κόκκινες ή μπλε λεπτομέρειες. Αίσθηση προκαλεί το χαμηλό βάρος του, που έχει επιτευχθεί χάρη στην επιλογή του τιτανίου για την κατασκευή της κάσας, ενώ εκτεταμένη είναι η χρήση κρυστάλλου ζαφειριού, που προσφέρει οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό υπό ποικίλες οπτικές γωνίες. Την προσοχή αξίζουν οι χειροποίητες διακοσμήσεις στις δύο γέφυρες που κοσμούν το καντράν, αλλά και στον ρότορα που είναι ορατός στην οπίσθια όψη.

 

Επιλέγοντας σχεδιαστικά τον δρόμο της διαύγειας, η Heuer έστρεψε εύκολα την προσοχή μας στον αυτόματο Caliber TH81-00, τον οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με τη manufacture Vaucher του Fleurier. Είναι ένας μηχανισμός υψηλής συχνότητας με column wheel, ο οποίος λειτουργεί στα 5Hz και προσφέρει power reserve 55 ωρών (με τη λειτουργία του χρονογράφου στο on). Σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για περιορισμένη έκδοση.

 

More Stories
Tα νέα μοτίβα του Rolex Oyster Perpetual Datejust 36