Νέες προσθήκες στη συλλογή Riviera

Και το έπος του Riviera συνεχίζεται. Με έτος λανσαρίσματος το 1973, το δημοφιλές ρολόι της Baume & Mercier γιόρτασε πέρσι τα 50 χρόνια του με τρεις νέες ελκυστικές εκδοχές, για πρώτη φορά στη unisex διάμετρο των 39mm.

Και οι τρεις μοιράζονται τα κορυφαία χαρακτηριστικά της πέμπτης γενιάς Rivier, που λανσαρίστηκε το 2021: ιδεώδη σχέση ποιότητας-τιμής, μοντέρνο design, ευέλικτο sporty-chic στυλ, αναγνωρισιμότητα, διαχρονικότητα, αλλά και αξιοπιστία, ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις της καθημερινότητας, άνεση και, βεβαίως, ακρίβεια.

Και τα τρία λειτουργούν με τον Baumatic caliber, τον in-house αυτόματο μηχανισμό της Baume & Mercier, ο οποίος συνδυάζει το γενναιόδωρο power reserve 5 ημερών με την υψηλή ακρίβεια (με απόκλιση στο εύρος των -4 ως +6 δευτερολέπτων/ημέρα), την αντοχή στα μαγνητικά πεδία και τις ελαττωμένες ανάγκες συντήρησης. Αναγνωρίσιμα χάρη στη signature δωδεκάγωνη στεφάνη, την οποία συγκρατούν τέσσερις ορατές βίδες που προσδίδουν αθλητικό στυλ, τα ρολόγια έχουν κάσες από ατσάλι με γυαλισμένο και σατινέ φινίρισμα. Οι δύο πρώτες εκδοχές (Riviera M0A10714 και Riviera M0A10715) έχουν καντράν από φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού σε μπλε ή γκρίζο χρώμα, διακοσμημένο με το χαρακτηριστικό κυματιστό μοτίβο που συνδέει τη συλλογή με τη θάλασσα και την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών στην Κυανή Ακτή.

Μέσα από αυτό μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία του μηχανισμού, όπως τον δακτύλιο για την ένδειξη της ημερομηνίας (σε παράθυρο στο 3). Τα συγκεκριμένα μοντέλα φορούν, αντίστοιχα, μπλε λουράκι από rubber και δέρμα αλιγάτορα ή τρίσειρο μπρασελέ από ατσάλι. Η τρίτη εκδοχή (Riviera M0A10720) συνδυάζει κάσα από ατσάλι με στεφάνη από αμμοβολισμένο τιτάνιο με κεντρικό δακτύλιο από επίχρυσο ατσάλι. Το καντράν είναι επίσης από φιμέ κρύσταλλο ζαφειριού σε γκρι χρώμα με δείκτες ενδείξεις στην απόχρωση του ροζ χρυσού, ενώ το γκρι λουράκι είναι από rubber με υφή υφάσματος. Και στα τρία μοντέλα, το πίσω μέρος της κάσας είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, προσφέροντας οπτική πρόσβαση στον μηχανισμό. Σπουδαίο τους προσόν είναι το σύστημα εύκολης εναλλαγής ανάμεσα σε λουράκια και μπρασελέ, που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει στη στιγμή το look του ρολογιού του, με τη βοήθεια μιας πληθώρας επιλογών από την Baume & Mercier.

Αντιπρόσωπος: Chronoflam

More Stories
Βιντεο-ματιές στα ρολόγια της Valbray