Μια πιο κοντινή ματιά στο AquaSaphir

Σε αντιπαραβολή με τα ρολόγια στα οποία ο Yvan Arpa είχε ενσωματώσει αληθινές σφαίρες ή φτερά πεταλούδων, το AquaSaphir μπορεί να μοιάζει συμβατικό ή έστω προσγειωμένο. Κι όμως, όπως όλες οι δημιουργίες της μάρκας, είναι ένα μοντέλο που συνδυάζει τα σπάνια υλικά με το εμπνευσμένο design, που εδώ ανακαλεί τη θάλασσα του καλοκαιριού.

Με τη διάμετρο στα 41mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από κρύσταλλο ζαφειριού, χωρίς κανένα μεταλλικό στοιχείο να διαταράσσει την καθαρότητα του υλικού. Σε λευκό χρώμα, η κλίμακα των λεπτών είναι τοποθετημένη στη σταθερή στεφάνη, η οποία είναι κατασκευασμένη από NanoSaphire™, που υπογραμμίζει τη θεματική του design με κυανές αντανακλάσεις.

Το ρολόι έρχεται σε δύο εκδοχές: στην πρώτη, το καντράν είναι σμαλτωμένο σε τέλειο ντεγκραντέ, που ξεκινά από σκούρο μπλε και καταλήγει σε λευκό στη βάση, προσφέροντας την αίσθηση της κατάδυσης σε μια θάλασσα με αμμώδη πυθμένα. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το καντράν από μετεωρίτη, ο οποίος ανακαλύφθηκε στη Ναμίμπια και φέρει χαρακτηριστικά μοτίβα Widmanstätten, τα οποία δημιουργούνται από την κρυσταλλική δομή των μεταλλικών κραμάτων που ψύχοντα αργά, για εκατομμύρια χρόνια, στο διάστημα.

Αμφότερες οι εκδοχές λειτουργούν με τον ελβετικής κατασκευής αυτόματο Caliber ArtyOn, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 42 ωρών. Από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ο χρήστης μπορεί να διακρίνει τον ρότορα από ροζ χρυσό (διακοσμημένο με το μονόγραμμα της μάρκας), σε κοντράστ με τις γέφυρες οι οποίες έχουν φινίρισμα NAC σε σκούρο γκρι χρώμα. Αδιάβροχο ως τα 60μ., το νέο AquaSaphir φοράει sporty λουράκι από rubber σε λευκό ή τιρκουάζ χρώμα.

More Stories
Bulova: Bold at Heart