Η Biver τιμά τον πολιτισμό του Κατάρ

Ένα επιβλητικό γεράκι πρωταγωνιστεί στο καντράν που δημιούργησε η μάρκα για την 20ή Έκθεση Κοσμημάτων και Ρολογιών της Ντόχα

 

Στον αραβικό κόσμο, το γεράκι είναι σύμβολο δύναμης και κομψότητας. Χάρη στην ταχύτητα και την ευκινησία του, υπήρξε πολύτιμο κυνηγετικό μέσο των Βεδουίνων και παραμένει απόλυτος πρωταγωνιστής του δημοφιλούς σπορ της ιερακοθηρίας. Θέλοντας να τιμήσουν τον πολιτισμό της Αραβικής Χερσονήσου, οι Jean-Claude και Pierre Biver δημιούργησαν μια μοναδική εκδοχή του Carillon Tourbillon, την οποία παρουσίασαν στην Έκθεση Κοσμημάτων και Ρολογιών της Ντόχα, που ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Εστιάζουμε στο καντράν του ρολογιού, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο με Coeur de Rubis («καρδιά ρουμπινιού»), ένα εξαιρετικά σπάνιο και απαιτητικό στην κατεργασία του πολύτιμο ορυκτό, το οποίο επιλέχθηκε για το χρώμα του, που παραπέμπει στη σημαία του Κατάρ.

Κεντρικό στοιχείο είναι ένα κομμάτι mother of pearl, το οποίο διακρίνεται στη θέση της μινουτιέρας (σε στυλ chemin de fer) και την ένδειξη των φάσεων της σελήνης, σχεδιασμένη σύμφωνα με τις γραφικές παραστάσεις του πολυμαθή λόγιου Αλ-Μπιρούνι στο Kitab al-Tafhim του (Βιβλίο Οδηγιών στα Στοιχεία της τέχνης και της Αστρολογίας).

 

Στο κέντρο αυτής της σύνθεσης έχει τοποθετηθεί μια λεπτομερώς χαραγμένη απλίκα από λευκό χρυσό, η οποία εικονίζει ένα γεράκι, που κρατά στα νύχια του ένα λαμπερό αστέρι. Ανήκει στο είδος falco cherrug και αναδεικνύει τη σχέση του εμιράτου με το ευγενές σπορ της ιερακοθηρίας. Τη σύνθεση ολοκληρώνει, φυσικά, το tourbillon, που είναι τοποθετημένο στο 6. Θυμίζουμε πως το σετ των λειτουργιών περιλαμβάνει carillon minute repeater.

More Stories
Interview: Maximilian Busser