Η νέα εκδοχή του Perpetual Moon από την Arnold & Son

Το καινούργιο μοντέλο της μάρκας εντυπωσιάζει χάρη στις φίνες, χειροποίητες διακοσμήσεις του

 

Το Perpetual Moon είναι ίσως το ρολόι με τη μεγαλύτερη πανσέληνο στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Η λάμψη από τα πολύτιμα μέταλλα και τις λεπτές πινελιές Super-LumiNova, τα ψυχρά χρώματα και οι φίνες ανταύγειες του μοτίβου που κοσμεί το καντράν, φέρνουν στον καρπό την αίσθηση του απέραντου νυχτερινού ουρανού.

Κατασκευασμένη από πλατίνα, η κάσα του νέου Perpetual Moon 41,5 Platinum «Celestial Blue» έχει διάμετρο που ελαττωμένη ελαφρώς από τα 42mm στα 41,5mm, επιλογή που οδήγησε στην εφαρμογή μιας λεπτότερης στεφάνης η οποία, με τη σειρά της, προσφέρει ένα αισθητά μεγαλύτερο άνοιγμα στο καντράν: το στοιχείο που, ασυζητητί, κλέβει την παράσταση. Η επιφάνειά του είναι φινιρισμένα με εγχάρακτο μοτίβο Stellar Rays. Η εκτέλεση του μοτίβου αυτού προϋποθέτει τη χάραξη ακτίνων με διαφορετικά βάθη και πλάτη, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Η ακολουθία αυτή προσφέρει ένα κυμαινόμενο παιχνίδισμα φωτός, το οποίο υπογραμμίζεται από αρκετές στρώσεις διαφανούς λάκας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η ένδειξη των φάσεων της σελήνης, που δεσπόζει σε μεγάλο ημικυκλικό παράθυρο στο 12. Η πανσέληνος είναι φιλοτεχνημένη με mother of pearl, στο οποίο έχουν ζωγραφιστεί με το χέρι οι σκιές που προσδίδουν ρεαλιστικότητα και βάθος. Κατόπιν, το υποβλητικό αυτό φεγγάρι έχει επικαλυφθεί με Super-LumiNova, που του επιτρέπει να λάμπει στο σκοτάδι. Σε σκούρο μπλε χρώμα (PVD), ο ουρανός έχει φινίρισμα Grainé. Σε αυτόν λάμπουν οι αστερισμοί της Μεγάλης Άρκτου και της Κασσιόπης, ζωγραφισμένοι με το χέρι και επικαλυμμένοι με Super-LumiNova.

Το ρολόι λειτουργεί με τον κουρδιστό στο χέρι Caliber A&S1512, ο οποίος εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 90 ωρών. Ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, ενσωματώνει στην οπίσθια όψη του μια δευτερεύουσα ένδειξη των φάσεων της σελήνης, που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει με ακρίβεια την ένδειξη στο καντράν. Αδιάβροχο ως τα 30μ., το ρολόι φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε ταιριαστό μπλε χρώμα.

More Stories
Chronométrie Ferdinand Berthoud: Το συλλεκτικό χρονόμετρο Chronomètre FB RSM