Η μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης από την H.Moser & Cie

H H. Moser & Cie. αποτίνει φόρο τιμής στην πανάρχαια τεχνογνωσία με αποφασιστικά σύγχρονο τρόπο με έναν νέο μηχανισμό Minute repeater, σε κάσα από κόκκινο χρυσό ή τιτάνιο, διαμέτρου 40 mm.

Πιστή στη μινιμαλιστική φιλοσοφία της, η manufacture έχει εξάγει την πεμπτουσία αυτής της complication, αναδεικνύοντάς την αποκαλύπτοντας τον περίπλοκο μηχανισμό του minute repeater για τις ώρες, τις τέταρτες ώρες και τα λεπτά στην πλευρά του καντράν. Τα σφυριά και τα γκονγκ στροβιλίζονται σε ένα τέλειο μπαλέτο, συνοδεύοντας τον χορό του flying tourbillon. Απογυμνωμένο από λογότυπα και δείκτες, το καντράν προσφέρει ένα εκπληκτικό σκηνικό σε αυτή την εξαίσια χορογραφία, που δημιουργήθηκε από σμάλτο “Grand Feu” στην ολοκαίνουργια απόχρωση Aqua Blue.

Με το Endeavor Concept Minute Repeater Tourbillon Aqua Blue, η H. Moser & Cie. παρουσιάζει ένα από τα πιο παραδοσιακά και ρομαντικά ρολόγια και το συνδυάζει με ένα υπέροχο flying tourbillon, ενώ παράλληλα στρέφει την προσοχή στον καινοτόμο μηχανισμό του, ο οποίος φέρει τα δύο διαμορφωμένα γκονγκ και τα σφυριά στην πλευρά του καντράν.

Η κάσα, διαμέτρου 40 mm, είναι διαθέσιμη σε κόκκινο χρυσό ή τιτάνιο, και έχει υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία ώστε να βελτιστοποιηθεί ο ήχος και να επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ έντασης, συντονισμού και αρμονίας. Τοποθετημένο στο 6, το ιπτάμενο tourbillon είναι ορατό πίσω από μια σκελετωμένη γέφυρα. Το καντράν πρέπει να περαστεί από ημιδιαφανές σμάλτο “Grand Feu” και να ψηθεί δώδεκα φορές συνολικά για να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό φαινόμενο fumé της μάρκας.

Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτή τη μοναδική δημιουργία είναι o κουρδιστός στο χέρι μηχανισμός HMC 904, του οποίου η ομορφιά μπορεί να θαυμαστεί μέσα από διάφορα σκελετοποιημένα μέρη. Οι κώδικες του μοντέλου αναμορφώνουν μια παραδοσιακή αισθητική σε ένα συγκρατημένο και μινιμαλιστικό στυλ, προσθέτοντας την τελευταία πινελιά κομψότητας σε αυτό το ανατρεπτικό νέο κομμάτι.

 

More Stories
Geneva Watch Days 2022