Reuge x MB&F : ΜusicMachine 1 Reloaded

Το 2013, η MB&F παρουσίασε την πρώτη «συν-δημιουργία» με την Reuge, το MusicMachine 1 – την αρχή ενός νέου κεφαλαίου, στο οποίο η MB&F συνεργάζεται με εξωτερικούς δημιουργούς σε έργα εκτός του πεδίου εφαρμογής του ρολογιού χειρός.

 

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ο Maximilian Büsser και οι φίλοι του αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να επανασχεδιάσουν αυτό το μουσικό κουτί και να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή: το MusicMachine 1 Reloaded.

Όπως και τα προηγούμενα MusicMachines, και αυτό είναι ο καρπός μιας συνεργασίας μεταξύ της MB&F και της REUGE, του κορυφαίου κατασκευαστή μουσικών αυτόματων κουτιών με περισσότερα από 155 χρόνια εμπειρίας. Σχεδιασμένη από τον νεαρό Κινέζο σχεδιαστή Xin Wang στην πρωτότυπη εκδοχή της, αυτή η νέα έκδοση ερμηνεύτηκε εκ νέου από τον Γερμανό σχεδιαστή Maximilian Maertens, με την ιδέα να είναι βελτιωμένη και ανοιχτή. Ολόκληρο το σώμα είναι πλέον κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο (έναντι ξύλου) – μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία κατασκευής. Οι μελωδίες παραμένουν ίδιες, με τα κλασικά πλέον Star Wars και Star Trek στη μία πλευρά και ροκ μελωδίες από την άλλη.

Από τεχνικής και αισθητικής άποψης, αυτά τα high-end μηχανικά μουσικά κουτιά μοιράζονται πολλές ομοιότητες με τα αντίστοιχα ωρολογικά τους: οι λεπτές τεχνικές φινιρίσματος, η μεταφορά ενέργειας ή ακόμα και οι ρυθμιστές ανεμιστήρα, είναι παρόμοιοι με αυτούς που υπάρχουν στα παραδοσιακά ρολόγια minute repeter. Όταν οι κύλινδροι περιστρέφονται, 1.400 τοποθετημένες ακίδες ακριβείας έρχονται σε επαφή με τα δόντια των χτενών από χάλυβα, καθεμία από τις οποίες περιέχει μια εξατομικευμένη επιλογή από 72 κουρδισμένες με το χέρι νότες, και με αυτό το τρόπο ακούγεται η μελωδία.

Διατίθεται σε κόκκινο, μπλε ή μαύρο, το καθένα περιορίζεται σε μόλις 33 κομμάτια, έναντι είναι CHF 18.500 πρό φόρου.

Περισσότερα εδώ.

More Stories
Longines Conquest Classic Line