Α. Lange & Söhne: To νέο Odysseus έρχεται με κάσα από τιτάνιο

Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το ένα και μοναδικό σπορ ρολόι της A. Lange & Söhne επιστρέφει με την τρίτη και μακράν πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή του.

Αυτό επειδή είναι το πρώτο μοντέλο της manufacture με κάσα από τιτάνιο, το οποίο ζυγίζει μόλις 105 γραμμ. μαζί με το μπρασελέ. Αίσθηση προκαλεί το λεπτό φινίρισμα, που προσδίδει στο μέταλλο ένα αυστηρό, ματ look σε σκούρο γκρι χρώμα. Σε τούτο συμβάλλει και ο σχεδιασμός του καντράν -σε διακριτικό γκρι του πάγου- που συνδυάζει το φινίρισμα Grainé στο κέντρο με το κοχλιωτό στους δακτυλίους για τις ενδείξεις της ώρας και των μικρών δευτερολέπτων. Λεπτομέρειες που συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο στο πρόσωπο του ρολογιού είναι οι απλικαρισμένες ενδείξεις σε στυλ baton, οι χαρακτηριστικοί δείκτες σε σχήμα λόγχης (αμφότερα από γυαλισμένο λευκό χρυσό με ενίσχυση Super-LumiNova) και η μινουτιέρα με τυπωμένους αραβικούς αριθμούς – από τους οποίους το 60 είναι κόκκινο, σαν μια απειροελάχιστη πινελιά ευθυμίας στην κατά τα άλλα συγκρατημένη εμφάνιση του ρολογιού.

Εντός της -διαμέτρου 40,5mm- κάσας, χτυπά ο αυτόματος Caliber L155.1 Datomatic, ονομασία που προκύπτει εκ των «Date» και «Automatic». Η ένδειξη της ημερομηνίας, ωστόσο, συνδυάζεται με ένδειξη της ημέρας (στο 3 και το 9 αντίστοιχα), τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει με τη βοήθεια των κουμπιών εκατέρωθεν της κορώνας. Αποτελούμενος από 312 εξαρτήματα, ο μηχανισμός εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα. Προσφέρει power reserve 50 ωρών, καθώς και λειτουργία stop seconds για ακριβή ρύθμιση της ώρας. Είναι δε ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας, απ’ όπου διακρίνονται ο επιροδιωμένος skeleton ρότορας (με φυγόκεντρο μάζα από πλατίνα), τα αρμονικά Glashütte stripes που κοσμούν την πλατίνα, αλλά και τα εγχάρακτα φλοράλ ποικίλματα στη γέφυρα του τυμπάνου. Τον sporty χαρακτήρα του ρολογιού υπογραμμίζει η υψηλή στεγανότητα, ως τα 120μ.

More Stories
H απαράμιλλη ακρίβεια του Grand Seiko GMT Quartz