H απαράμιλλη ακρίβεια του Grand Seiko GMT Quartz

Αφιερωμένο στα 140 χρόνια από την ίδρυση της ιαπωνικής manufacture, το GMT Quartz είναι το τέλειο καθημερινό ρολόι.

Ανήκοντας στη συλλογή Grand Seiko Sport, έχει συγκρατημένες διαστάσεις και απλό σχεδιασμό με φίνες λεπτομέρειες, αντάξιες της υπογραφής Grand Seiko. To σημαντικότερο: φοράει μια από τις πιο αξιόπιστες μηχανές του είδους της, η οποία μπορεί να «πείσει» ακόμη και τον πιο σκληροπυρηνικό λάτρη των μηχανικών μηχανισμών.

Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι όλοι οι quartz μηχανισμοί το ίδιο, ο Caliber 9F86 αποτελεί εξέλιξη του Caliber 9F, ο οποίος λανσαρίστηκε το 1993 και ενσωματώνει μια σειρά in-house τεχνολογιών οι οποίες εξασφαλίζουν υψηλή ακρίβεια και μεγάλη διάρκεια ζωής. Απέχοντας πολύ από τους μηχανισμούς quartz μαζικής παραγωγής, οι μηχανισμοί της οικογένειας 9F ενσωματώνουν επιλεγμένους κρυστάλλους quartz υψηλής σταθερότητας, ενώ η διαδικασία της αντιστάθμισης τυχόν αποκλίσεων λόγω της ευαισθησίας των κρυστάλλων στη θερμοκρασία εξασφαλίζει απαράμιλλη ακρίβεια +/-10 δευτερολέπτων/χρόνο (όταν ένας τυπικός μηχανισμός quartz προσφέρει ακρίβεια +/-15 δευτερολέπτων/χρόνο).

Επιπλέον, στους μηχανισμούς της οικογένειας 9F έχει εξαλειφθεί η ανεπιθύμητη αναπήδηση του δευτερολεπτοδείκτη, ενώ η προώθηση της ένδειξης της ημερομηνίας είναι ακαριαία, ακόμη και στην περίπτωση ενός GMT. Σε αυτά, προσθέστε την υψηλή θωράκιση, που προστατεύει τον μηχανισμό από την είσοδο σκόνης κατά τη διαδικασία αλλαγής μπαταρίας, αλλά και το προσεγμένο φινίρισμα, στα επίπεδα ενός μηχανικού caliber. Το νέο GMT Quartz έρχεται σε τρεις εκδοχές, με κάσες από ατσάλι διαμέτρου 40mm, οι οποίες έχουν επιφάνειες γυαλισμένες σύμφωνα με την τεχνική Zaratsu.

Η στεφάνη με την 24ωρη κλίμακα είναι κατασκευασμένη από κεραμικό, ενώ στο καντράν, φινιρισμένο με τρισδιάστατο ακτινωτό μοτίβο, ο δίχρωμος δακτύλιος επιτρέπει τον διαχωρισμό των ζωνών ημέρας/νύχτας με μία ματιά. Η υψηλή αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εξασφαλίζεται με τη χρήση δύο αποχρώσεων LumiBrite: πράσινο για τις ενδείξεις και τους δείκτες και μπλε για τον δείκτη GMT. Το ρολόι με τις λεπτομέρειες σε χρυσαφί χρώμα είναι ένα συλλεκτικό limited edition 2.021 κομματιών, του οποίου το back κοσμεί μενταγιόν από κίτρινο χρυσό 18Κ με το έμβλημα της Grand Seiko. Τα τρία ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 200μ. και ανθεκτικά σε μαγνητικά πεδία ως 16.000Α/m., ενώ φορούν τρίσειρα μπρασελέ από ατσάλι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Grand Seiko εδώ. 

More Stories
Το νέο Perpetual Moon 41.5 της Arnold & Son