Η Εβδομάδα Ρολογιού της LVMH στο Μαϊάμι

Η πέμπτη έκδοση του θεσμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ηλιόλουστο Star Island

 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η LVMH Watch Week, με τις Bvlgari, Hublot, TAG Heuer και Zenith να παρουσιάζουν τις νέες δημιουργίες τους για το 2024 στους χώρους μιας επιβλητικής λευκής έπαυλης στην exclusive περιοχή του Star Island. Φέτος, ο θεσμός υποδέχτηκε δύο ακόμη μάρκες, τις Gérald Genta και Daniel Roth, που επαναλανσαρίστηκαν πέρυσι από τη manufacture La Fabrique du Temps, ιδιοκτησίας της Louis Vuitton.

Από αριστερά: Benoit de Clerck, Julien Tornare, Frédéric Arnault, Jean-Christophe Babin, Jean Arnault και Ricardo Guadalupe

Ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν είχαν μόνον τα ρολόγια, αλλά και οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στα διοικητικά πόστα του ομίλου. Μόλις στα 28 του, ο Frédéric Arnault αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος ωρολογοποιίας του ομίλου LVMH, αφήνοντας το τιμόνι της TAG Heuer στα χέρια του Julien Tornare, ενώ το κενό του τελευταίου στη Zenith ήρθε να καλύψει ο Benoit de Clerck από την Panerai. Νέο  πρόσωπο ήταν ο Jean Arnault, ο νεότερος γόνος του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη, Bernard Arnault, ο οποίος ηγείται του τμήματος ωρολογοποιίας της Louis Vuitton και, φυσικά, της Fabrique du Temps.

Το ρολόι που συζητήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ήταν το MP-10 Tourbillon Weight Energy System Titanium, το δέκατο αριστούργημα της σειράς MP («Masterpiece») της Hublot, μια μεταμοντέρνα δημιουργία που καταργεί το καντράν, τους δείκτες και τον ρότορα.

Εξίσου εντυπωσιακά, αν και για διαφορετικούς λόγους, ήταν τα πολλών καρατίων Spirit of Big Bang Jewelry, σεταρισμένα με πολύτιμους λίθους σε στυλ rainbow, τα δίδυμα Classic Fusion Tourbillon Orlinski στο φωτεινό κίτρινο του ήλιου και το καθαρό γαλάζιο του ουρανού, αλλά και το νέο Big Bang Unico SAXEM Green, με κάσα από το αποκλειστικό στην Hublot κρύσταλλο ζαφειριού σε έντονα πράσινο χρώμα.

Ο οίκος Bvlgari έστρεψε την προσοχή του στη γυναικεία σειρά Lvcea, που γιορτάζει φέτος τα 10 της χρόνια. Ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της συλλογής, αίσθηση προκάλεσε το μοντέλο με καντράν διακοσμημένο με μαρκετερί από μαλαχίτη.

Η TAG Heuer έκανε focus στο Carrera, με ένα μοντέλο ντυμένο με συνθετικά διαμάντια (Carrera Date Plasma Diamant) και δύο ακόμη με καντράν σε έντονα πράσινο χρώμα: ένα χρονογράφο και έναν χρονογράφο με tourbillon.

Η Zenith από τη μεριά της, στοιχημάτισε γι’ άλλη μια χρονιά στον υψηλής συχνότητας El Primero της, παραλλαγές του οποίου εξοπλίζουν τα vintage σχεδιασμού Chronomaster Original Triple Calendar και τα νεανικά Chronomaster Sport.

Καταλήγοντας στις πιο exclusive προτάσεις του ομίλου, έχουμε από την Daniel Roth το νέο Tourbillon Souscription, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στο πρώτο μοντέλο του βετεράνου ωρολογοποιού, και, από τη Gérald Genta, το παιχνιδιάρικο GG-001, ένα minute repeater με jumping hours και λεπτά retrograde, πρωταγωνιστής του οποίου είναι ο αγαπημένος όλων Mickey Mouse.

 

More Stories
Το νέο LED ρολόι της Tokyoflash