Το CAPE COD Crépuscule της Hermès

Η Hermès μαγνητίζει τα βλέμματα με το νέο ευρηματικό καντράν που δημιούργησε για το Cape Cod

 

To Cape Cod γεννήθηκε το 1991 από τις πινελιές του Henri d’Origny. Με το τετράγωνο καντράν να φιλοξενείται στην ορθογώνια κάσα σχηματίζει δύο κρίκους σε σχήμα άγκυρας.

Η νέα προσθήκη της σειράς έρχεται με ένα εντυπωσιακό καντράν, αποτέλεσμα της συνεργασίας της μάρκας με το Ελβετικό Κέντρο Ηλεκτρονικής και Μικροτεχνολογίας (CSEM) που εδρεύει στο Neuchâtel. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2018, ως μέρος της αναζήτησής της Hermès για μια τεχνολογική καινοτομία, η οποία θα της επέτρεπε να γίνει ακόμα πιο δημιουργική.

To καντράν του CAPE COD Crépuscule είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο που φέρει το μοτίβο «Crépuscule» (σούρουπο) του σχεδιαστή-γραφίστα Thanh-Phong Lê.

Το silicon wafer χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε κατασκευή ρολογιού, και η επιλογή του έγινε για τις αισθητικές του ιδιότητες. Το χρώμα του υλικού ποικίλει ανάλογα με τη ποσότητα που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγή, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μοναδικές αποχρώσεις. Η εξειδικευμένη αυτή διαδικασία πραγματοποιείται στα εργαστήρια του CSEM.

Μια ενιαία πλάκα πάχους 0,5 mm χρησιμοποιείται για το καντράν, επικαλυμμένη με  ένα μικροσκοπικό φιλμ από νιτρίδιο του πυριτίου (72 νανομέτρων) που δημιουργεί έντονο μπλε χρώμα. Στη συνέχεια η πλάκα εκτίθεται σε μπλε φως για να τυπωθεί το σχέδιο. Η πολύπλοκη διαδικασία ολοκληρώνεται με την επικάλυψη του χρυσού και το κόψιμο της πλάκας στο σχήμα της κάσας.

Το τελικό αποτέλεσμα αποκαλύπτει ένα πανέμορφο μπλε φόντο με διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου και πινελιές χρυσού, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους γυαλιστερούς δείκτες του ρολογιού. Το ρολόι εξοπλίζει quartz μηχανισμός και είναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα. Συνδυάζεται με μπλε δερμάτινο λουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

More Stories
Νέα πτήση Αθήνα-Ντουμπάι