Ιστορικό λανσάρισμα για τον οίκο Bvlgari

Τέσσερα πολυτελή secret Serpenti μάς συστήνουν έναν από τους μικρότερους μηχανικούς calibers στον κόσμο

 

Τα Serpenti που παρουσίασε η Bvlgari στο LVMH Watch Week είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Η λάμψη των λίθων, το βάρος των καρατίων, ο εκφραστικός σχεδιασμός, το πλήθος των λεπτομερειών και των χρωμάτων δεν’ αφήσουν καμία γυναίκα ασυγκίνητη.

 

 

Η σπουδαιότητα, ωστόσο, αυτών των μοντέλων δεν έχει να κάνει ούτε με τον πολύτιμο χαρακτήρα ούτε με το design τους. Γιατί ενώπιόν μας έχουμε ένα ιστορικό (ας είναι και διαδικτυακό) λανσάρισμα, με το οποίο ο οίκος παρουσιάζει έναν από τους μικρότερους μηχανισμούς στον κόσμο της ωρολογοποιίας.

Για την Bvlgari, η τελευταία δεκαετία (σχεδόν) ήταν αφιερωμένη στο Finissimo, που από τη μία χρονιά στην άλλη κατέρριψε διαδοχικά μια σειρά σημαντικών ρεκόρ στην κατηγορία του ultra-thin. Φέτος, κατ’ απαίτηση του γυναικείου κοινού, ο οίκος στράφηκε από το «πολύ λεπτό» στο «πολύ μικρό», εξαργυρώνοντας την εμπειρία που απέκτησε στη διάρκεια της δεκαετίας. «Χωρίς το Finissimo, δεν θα είχαμε δημιουργήσει ποτέ το Piccolissimo», λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής δημιουργικού της Bvlgari Fabrizio Buonamassa Stigliani. Και είναι λογικό.

O κουρδιστός στο χέρι Caliber BVL 100 Piccolissimo είναι πρώτα απ’ όλα ένας μηχανισμός ultra-thin, με πάχος 2,5mm. Έχει διάμετρο μόλις 12,3mm και δεν ζυγίζει πάνω από 1,3 γραμμάρια. Αποτελούμενος από 102 εξαρτήματα, εκτελεί 21.600 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 30 ωρών. Ων ο πρώτος, ύστερα από μια 50ετία, μηχανικός μηχανισμός που εξοπλίζει το signature Serpenti (που έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη της δεκαετίας του 1940), προσφέρει σήμερα στον οίκο Bvlgari νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό και του προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γιορτάσει τα 80 χρόνια από το πρώτο του secret watch.

Έχει εφαρμοστεί σε μια κάσα ειδικής κατασκευής, η οποία προσαρμόζεται στο κεφάλι του φιδιού προς αμφότερες τις κατευθύνσεις, ώστε η ιδιοκτήτριά του να φοράει το πολύτιμο ρολόι της είτε στο δεξί είτε στο αριστερό χέρι της. Πιέζοντας τη γλώσσα του ερπετού, ανοίγει το στόμα του, αποκαλύπτοντας ένα καντράν φίνας αισθητικής, pavé με διαμάντια.

 

H Bvlgari παρουσίασε τέσσερα secret Serpenti, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του χρώματα. Όλα τυλίγονται δύο φορές στον καρπό. Κάθε ένα από τα πολλά μέρη που συνθέτουν το σώμα και το κεφάλι του ερπετού παίρνει σχήμα και διακοσμείται ξεχωριστά προτού συναρμολογηθεί σ’ ένα υπέροχο σύνολο που, όπως ισχυρίζεται ο οίκος, είναι εξαιρετικά άνετο και ελαφρύ στον καρπό.

 

Αναλυτικά, το πρώτο (και πιο «απλό») μοντέλο είναι κατασκευασμένο από ροζ χρυσό φινιρισμένο με μαύρη λάκα, ενώ φέρει δύο διαμάντια κοπής pear στις θέσεις των ματιών. Το δεύτερο μοντέλο, επίσης από ροζ χρυσό, φέρει ένθετα από τιρκουάζ και 724 διαμάντια, συνολικού βάρους 18 καρατίων, ενώ στις θέσεις των ματιών λάμπουν δύο πορφυροί ρουμπελίτες κοπής pear.

 

Το τρίτο μοντέλο είναι φιλοτεχνημένο με λευκό χρυσό, φινιρισμένο με πράσινη λάκα και σεταρισμένο με 369 διαμάντια συνολικού βάρους 8,35cts, ενώ τα μάτια είναι αυτή τη φορά σμαράγδια.

Το τέταρτο και πολυτελέστερο μοντέλο της σειράς συνδυάζει τον λευκό με τον κίτρινο χρυσό. Εδώ, το κεφάλι του φιδιού είναι σεταρισμένο με περισσότερα από 600 διαμάντια κοπής brilliant και βάρους 15,83cts, τα μεγαλύτερα από τα οποία συνθέτουν ένα διάδημα σε σχήμα άνθους στην κορυφή του. Διαμάντια κοπής brilliant κοσμούν επίσης το σώμα του ερπετού: 795 στο σύνολο, βάρους 16,59cts. Στις θέσεις των ματιών του έχουν σεταριστεί δύο σμαράγδια κοπής pear.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ.

 

 

More Stories
Watches and Wonders 2023: O θεσμός ανακοινώνει το πρόγραμμα για το νέο έτος