Van Cleef & Arpels Lady Arpels Ballerines Musicales: Μουσική και χορός

Πιστός στην παράδοση των ποιητικών complications, ο οίκος εμπνέεται γι’ άλλη μια φορά από τον κλασικό χορό και παρουσιάζει φέτος μια τριλογία ρολογιών που συνδυάζουν τη μουσική με την κίνηση και το watchmaking με την κοσμηματοποιία.

Κάθε μοντέλο είναι ένας ξεχωριστός συνδυασμός μοτίβων και πολύτιμων λίθων: το Ballerine Musicale Émeraude λάμπει στους τόνους του σμαραγδιού, το Ballerine Musicale Rubis σαγηνεύει σε κομψές αποχρώσεις του κόκκινου, ενώ το Ballerine Musicale Diamant ακτινοβολεί σε έντονο λευκό, μπλε και χρυσό. Στην κορώνα που βρίσκεται στο 2, ένας πολύτιμος λίθος (σμαράγδι, ρουμπίνι ή διαμάντι) αντανακλά το χρωματικό μοτίβο του καντράν το οποίο, και στα τρία μοντέλα, είναι ένα τρισδιάστατο ταμπλό που αναπαριστά μια θεατρική σκηνή.

Το άνω τμήμα του είναι σεταρισμένο με διαμάντια: έναν λαμπερό χείμαρρο που αντιπροσωπεύει τον πολυέλαιο που φωτίζει την πλούσια αυλαία, άκρως ρεαλιστική στην απεικόνισή της, καθώς είναι σκαλισμένη, χαραγμένη και ζωγραφισμένη με το χέρι.

Οι ίδιες οι μπαλαρίνες, χαριτωμένες και αιθέριες, είναι φιλοτεχνημένες με ζωγραφική μινιατούρας. Με το πάτημα του κατάλληλου μπουτόν, αρχίζει η μουσική, ανοίγει η αυλαία και ο δίσκος με τις χορεύτριες περιστρέφεται σε μια τέλεια εκτελεσμένη (αν και σύντομη) χορογραφία. Η ιστορία συνεχίζεται στην οπίσθια όψη των ρολογιών, διακοσμημένη με χαρακτικό που εικονίζει μια μπαλαρίνα να χορεύει μπροστά στην μπουτίκ της Van Cleef & Arpels στη νεοϋορκέζικη Fifth Avenue.

Και τα τρία μοντέλα έχουν κάσα διαμέτρου 44,5mm και στεφάνη από λευκό χρυσό 18Κ, αμφότερες σεταρισμένες με διαμάντια. Λειτουργούν με μηχανισμούς που κουρδίζονται με το χέρι, προσφέροντας, εκτός από το μουσικό animation on demand, retrograde ένδειξη της ώρας και power reserve 52 ωρών. Φορούν εναλλάξιμα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα με σεταρισμένες μπούκλες.

Περισσότερες πληροφορίες για την Van Cleef & Arpels εδώ

 

More Stories
Τα IT Girls συνεχίζουν την κοσμoπολίτικη περιπλάνησή τους