H γοητεία του gem-setting στο άκρως συλλεκτικό Sparkling Free Wheel της Ulysse Nardin

Από το αφράτο χιόνι που καλύπτει το βουκολικό τοπίο του Le Locle κάνοντάς το ν’ αστράφτει στον ήλιο είναι εμπνευσμένο το Sparkling Free Wheel, το νέο συλλεκτικό ρολόι-κόσμημα της Ulysse Nardin.

To νέο αριστουργηματικό Sparkling Free Wheel της Ulysse Nardin είναι ντυμένο από άκρου εις άκρο με 2.251 διαμάντια συνολικού βάρους 5,90 καρατίων. Οι λίθοι είναι ηθικής προέλευσης και κορυφαίας ποιότητας, ανήκοντας στις κατηγορίες VVS και VS (με ελάχιστα, αόρατα διά γυμνού οφθαλμού εγκλείσματα). Η τοποθέτησή τους σύμφωνα με την τεχνική του snow-setting, μια διαδικασία που απαιτεί περί τις 120 ώρες επίπονης εργασίας, έχει γίνει από τους τεχνίτες του Art Setting, εργαστηρίου της Γενεύης που ειδικεύεται στο sertissage εδώ και τρεις δεκαετίες.

Στοιχεία που αναμφίβολα εντυπωσιάζουν, τα οποία ωστόσο αξίζει να προσπεράσουμε για λίγο για να θυμηθούμε ότι το Free Wheel είναι από μόνο του ένα θαύμα Υψηλής Ωρολογοποιίας, το οποίο παρουσιάστηκε το 2018, φέρνοντας στο πρόσωπο του ρολογιού τα πιο ενδιαφέροντα, κινούμενα συστήματα του μηχανισμού: το Ulysse Anchor Escapement Tourbillon (με τεχνολογία πυριτίου) και την ένδειξη του power reserve, αμφότερα με γέφυρες σε σχήμα μπούμερανγκ, αλλά και τα συστήματα των τροχών που εδώ ίπτανται πάνω από το εκθαμβωτικό χαλί των διαμαντιών στο καντράν.

Ο περί ου ο λόγος μηχανισμός είναι ο κουρδιστός στο χέρι Caliber UN-176, ο οποίος εκτελεί 18.000 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει power reserve 7 ημερών. Διαμέτρου 44mm, η κάσα είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ και φέρει κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και πίσω. Αδιάβροχο ως τα 30μ., το ρολόι φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με σεταρισμένη μπούκλα. Διατίθεται σε περιορισμένη παραγωγή 8 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ulysse Nardin εδώ

Αντιπρόσωπος: CM Time Passion

More Stories
Geneva Watch Days 2022