Bvlgari Octo Roma: Από τη Ρώμη με αγάπη

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει φέτος ο οίκος Bvlgari, κυρίως με τη δημιουργικότητά του, που φαίνεται να τον εισάγει σε μια νέα, δική του «κανονικότητα».

Για το 2021, μας επεφύλαξε τρία λανσαρίσματα, κάθε φορά με διαφορετικά ρολόγια, με τα οποία επιδεικνύει τις δεξιότητές του τόσο στην υψηλή κοσμηματοποιία όσο και στη δημιουργία πολύπλοκων μηχανισμών: πρώτα τον Γενάρη στο Dubai Watch Week, έπειτα στο Watches & Wonders, που έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο και, τέλος, στο πρώτο «ζωντανό» Geneva Days, που ανέβασε την αυλαία του με την επίσημη λήξη του καλοκαιριού, στις 30 Αυγούστου. Καθένα από τα νέα μοντέλα του οίκου για το 2021 είναι ένα τέλειο δείγμα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας – εξτραβαγκάντσες πολλών καρατίων, μοντέλα με περίτεχνες complications, αλλά και εξαιρετικά «φορέσιμα» ρολόγια όπως το νέο Octo Roma, που φιλοδοξεί να εισάγει τη λειτουργία της παγκόσμιας ώρας σε μια νέα εποχή.

Αξίζει ν’ αρχίσουμε την περιγραφή του ρολογιού από το design, το οποίο ανακαλεί το στυλ του αείμνηστου Gérald Genta – που ως επωνυμία ανήκει, επίσης διόλου συμπτωματικά, στον οίκο. Ένας κύκλος μέσα σ’ ένα οκτάγωνο. Οκτάγωνη κάσα με στρογγυλή στεφάνη, σ’ ένα σύνολο με 58 όψεις, που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική σιλουέτα του. Οι εκδοχές δύο: μία από ατσάλι στο φυσικό του χρώμα με επιφάνειες που εναλλάσσουν το γυαλισμένο με το βουρτσισμένο φινίρισμα, καντράν σε αρρενωπό μπλε κι ένα εξαιρετικά κομψό ενσωματωμένο μπρασελέ. Και μία σε ματ all black στυλ με αμμοβολισμένες επιφάνειες και λουράκι από rubber με υφή πλεκτού.

Προϊόν των εργαστηρίων της Bvlgari στο Le Sentier, ο νέος, αυτόματος μηχανισμός που χτυπά στα ενδότερα είναι πάνω απ’ όλα φιλικός προς τον χρήστη. Χωρίς να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, το layout των πληροφοριών στο καντράν περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς δείκτες για την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, και δύο περιστρεφόμενους δακτυλίους: έναν για την 24ωρη κλίμακα και έναν για τις 24 χρονικές ζώνες.

Με μια παιχνιδιάρικη πινελιά Bvlgari, οι πόλεις που τις αντιπροσωπεύουν είναι οι πιο cool προορισμοί στον πλανήτη, από την Αθήνα μέχρι το St. Barts (αντί της Bermuda) στην Καραϊβική και, φυσικά, τη Ρώμη, γραμμένη στα ιταλικά: «Roma».

Η λειτουργία της παγκόσμιας ώρας ρυθμίζεται με τη βοήθεια της κορώνας (διακοσμημένης με ραβδώσεις και ποίκιλμα από κεραμικό): πρώτα ο χρήστης τοποθετεί την πόλη που αντιπροσωπεύει τη χρονική ζώνη της επιλογής του στο 12. Έπειτα ρυθμίζει τους δείκτες στην ακριβή ώρα της επιλεγμένης χρονικής ζώνης. Τέλος, περιστρέφει τον δακτύλιο με την 24ωρη κλίμακα έτσι ώστε η ένδειξη στο 12 να ανταποκρίνεται στην ίδια χρονική ζώνη. Με αυτές τις απλές κινήσεις, μπορεί να διαβάζει την ώρα σε όλες τις χρονικές ζώνες.

Και στα δύο μοντέλα, το πίσω μέρος της κάσας είναι ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού, προσφέροντας στον χρήστη τη δυνατότητα να εκτιμήσει το ultra μοντέρνο φινίρισμα του μηχανισμού, με αρμονικές αντιθέσεις χρωμάτων και υφών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Bvlgari εδώ

Αντιπρόσωπος: Ora Kessaris 

More Stories
Ένα νέο μουσικό ρολόι από την Boegli