To Μουσείο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες άνοιξε τις πύλες του και φιλοξενεί το πιο θρυλικό ρολόι του κόσμου

Το Μουσείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι το πρώτο θεσμικό μουσείο για τον κινηματογράφο στον κόσμο και το σχέδιο της ανέγερσής του παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα τέλη του 2015.

Μετά από πολλές αλλαγές, ακυρώσεις και αναβολές το Academy Museum of Motion Pictures με την εντυπωσιακή διαστημική σφαίρα που σχεδίασε ο Renzo Piano άνοιξε επιτέλους τις πύλες του για το κοινό χθες, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, η χθεσινή επίσημη έναρξη του Μουσείου δεν σηματοδοτεί απλά ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και μια αστείρευτη πηγή κινηματογραφικών εμπειριών αφού οι χώροι κυλιόμενων εκθέσεων, events και εκπαίδευσης πρόκειται να φέρουν στο φως τα πιο περίζητητα εκθέματα από την ιστορία του Χόλιγουντ.

Οι τέσσερις από τους επτά ορόφους του Μουσείου θα είναι αφιερωμένοι στο σύμπαν του αμερικανικού κινηματογράφου. Συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο του Μουσείου, θα υπάρχει η Rolex Gallery, μια μοναδική εμπειρία πολλών δωματίων, με ειδικές εγκαταστάσεις που θα αποκαλύπτουν τις αμέτρητες πτυχές της κινηματογραφικής παραγωγής – την τεχνολογία, τους καλλιτέχνες, την ιστορία και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

To θρυλικό Cosmograph Daytona, του μεγάλου ηθοποιού και λάτρη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, Paul Newman (ένα ρολόι που κρύβει μια υπέροχη ιστορία γιατί ήταν δώρο από τη σύζυγό του Joanne Woodward, το 1968 και φέρει χαραγμένη την αφιέρωση “Drive carefully”) εκτίθεται στο μουσείο. Το ρολόι Επίσης, είναι γνωστό ότι η Rolex διατηρεί μια προνομιακή σχέση με μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, όπως τον  James Cameron και τον Martin Scorsese, οι οποίοι ανήκουν στην μεγάλη λίστα των Rolex Testimonees.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Academy Museum of Motion Pictures εδώ.

More Stories
Η νέα συλλογή της DeWitt