Το νέο Omega του James Bond κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στην μεγάλη οθόνη

Έφτασε η στιγμή της πολυαναμενόμενης προβολής του No Time To Die, 25ης ταινίας στη σειρά των κινηματογραφικών μεταφορών των ιστοριών του Ian Flemming, και η τελευταία με τον Daniel Craig στον ρόλο του πράκτορα. Το νέο Seamaster Diver 300M 007 Edition είναι το ρολόι που φοράει ο ήρωας στην νέα ταινία, ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε με τη συνεργασία του πρωταγωνιστή Daniel Craig και των σχεδιαστών της Omega.

Από το Goldeneye του 1995, οπότε άρχισε το love story του James Bond με την Omega, έχουμε δει στον καρπό του μυστικού πράκτορα ποικίλες παραλλαγές του Seamaster, από το Aqua Terra, μέχρι το Planet Ocean. Επιτέλους, σήμερα ο James Bond επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με το No Time to Die και ίσως το πιο αρρενωπό Seamaster που φόρεσε ποτέ, με όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ζητήσει ένας σκληροτράχηλος πράκτορας από το ρολόι του. Το τελευταίο Bond watch είναι κατασκευασμένο με γνώμονα τις στρατιωτικές ανάγκες, και το 12ο Bond watch της Omega, σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του Daniel Craig.

«Με την Omega, αποφασίσαμε ότι ένα ελαφρύ ρολόι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο σ’ έναν άνδρα του στρατού όπως ο 007. Πρότεινα επίσης ορισμένες vintage πινελιές και χρώματα, για να δώσουμε στο ρολόι μοναδικό χαρακτήρα» έχει πει ο ηθοποιός στα αποκαλυπτήρια του νέου Seamaster Diver 300M 007 Edition που είχαν γίνει στην Νέα Υόρκη.

Με τη βαλβίδα διαφυγής ηλίου τοποθετημένη στο 10, το Seamaster Diver 300M 007 Edition έχει κάσα διαμέτρου 42mm και «πλεκτό» μπρασελέ κατασκευασμένα από τιτάνιο βαθμού 2, μέταλλο που συνδυάζει την υψηλή ανθεκτικότητα με το χαμηλό βάρος. Επιπλέον, η νέα καμπύλωση στο κρύσταλλο ζαφειριού συνέβαλε ώστε να ελαττωθεί ελαφρώς το συνολικό πάχος του ρολογιού. Για το καντράν και τον δακτύλιο που ντύνει την καταδυτική στεφάνη, η Omega έχει επιλέξει το αλουμίνιο, ένα επίσης ελαφρύ μέταλλο, στην προκειμένη περίπτωση με ανοδίωση που του χαρίζει τη χαρακτηριστική καφέ απόχρωση που αποκτούν ορισμένα καντράν με το πέρασμα του χρόνου, την οποία οι συλλέκτες αποκαλούν «tropical». Ενδιαφέρον είναι και το καπάκι, χαραγμένο με αριθμούς που βρίσκει κανείς στα στρατιωτικά ρολόγια: το 0552 είναι ναυτικός κωδικός αριθμός, το 923 7697 είναι ο αριθμός που δίνεται στα καταδυτικά ρολόγια, το γράμμα «Α» επισημαίνει τη βιδωτή κορώνα, το 007 είναι, φυσικά, ο κωδικός αριθμός του Μποντ, ενώ το 62 αναφέρεται στη χρονιά που προβλήθηκε το Dr. No, η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά βιβλίου του Ian Flemming.

Ένα τέτοιο ρολόι δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται με έναν τεχνικά εξελιγμένο μηχανισμό: αυτός είναι ο αυτόματος Co-Axial Master Chronometer Caliber 8806, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το METAS. Εκτελεί 25.200 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 35 λίθους και προσφέρει power reserve 55 ωρών. Διαθέτει co-axial escapement με ελατήριο τυμπάνου από πυρίτιο και είναι ανθεκτικός σε μαγνητικά πεδία ως 15.000 gauss. Το νέο Bond watch είναι αδιάβροχο ως τα 300μ. και διατίθεται ήδη από τον Φεβρουάριο, με μπρασελέ από τιτάνιο σε στυλ Milanese ή ριγέ λουράκι NATO, σε ειδικά σχεδιασμένη θήκη από καφέ ύφασμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

More Stories
Ο μηχανισμός Calibre 1969 της Tag Heuer