Οι 3 νέοι χρονογράφοι της Patek Philippe

Η  Patek Philippe επεκτείνει την τεράστια οικογένεια των χρονογράφων της αποκαλύπτοντας τρεις παραλλαγές των μοντέλων 5905, 5204 και 5930 που αντικατοπτρίζουν την υπεροχή της στον τομέα των grand complications, αλλά και στην απαιτητική μέτρηση σύντομων χρόνων.

Οι χρονογράφοι έπαιζαν πάντα πρωταγωνιστικούς ρόλους στο τεράστιο ρεπερτόριο των περίπλοκων ρολογιών της Patek Philippe. Από το 2005, η manufacture έχει καταφέρει να εδραιώσει την κορυφαία θέση της στη χρονομέτρηση, με την ικανότητα της να αναπτύσσει μια πλήρη σειρά μηχανισμών χρονογράφων, με ή χωρίς πρόσθετες λειτουργίες, όλοι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια της.

Οι τρεις νέοι χρονογράφοι που ανακοίνωσε σήμερα η μάρκα περιλαμβάνουν τον Ref. 5204R-011 Split Seconds Chronograph with Perpetual Calendar, τον Ref. 5905/1A-001 Flyback Chronograph with Annual Calendar, και τον Ref. 5930P-001 World Time Flyback Chronograph. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα ακολουθεί τον δρόμο των εφευρέσεων των τελευταίων ετών της μάρκας, όταν ξεκίνησε μια αποστολή να δημιουργήσει χρονογράφων το 2005, παρουσιάζοντας τον CHR 27-525 PS, τον λεπτότερο split-seconds μηχανισμό χρονογράφου στον κόσμο. Έκτοτε, η Patek Philippe κυκλοφόρησε 20 διαφορετικές παραλλαγές διαφορετικών μηχανισμών οι οποίοι όλοι κατασκευάστηκαν in-house, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτόματου flyback χρονογράφου, ενός annual calendar καθώς και ενός αποκλειστικά γυναικείου.

Patek Philippe Ref. 5204R-011 Split Seconds Chronograph with Perpetual Calendar

Ο καινούργιος Ref.  5204R-011 Split Seconds Chronograph with Perpetual Calendar είναι κατασκευασμένος από ροζ χρυσό 18 καρατίων με σκούρο γκρι καντράν, σχεδιασμένος έτσι ώστε να προσφέρει μια σύγχρονη αίσθηση στην μακρά ιστορία της μάρκας. Εξάλλου, ο Ref. 5204 αποτελούσε πάντα μια από τις πιο περιζήτητες grand complications της Patek Philippe χάρη στο πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική του. Το αρμονικά ισορροπημένο καντράν του νέου σχεδιασμού προσφέρει όλες ενδείξεις του διηνεκούς ημερολογίου και του χρονογράφου μέσω ενδιάμεσων ανοιγμάτων και τριών υποκαντράν.

Patek Philippe Ref. 5905/1A-001 Flyback Chronograph with Annual Calendar

Το Ref. 5905/1A-001 Flyback Chronograph with Annual Calendar είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, με πράσινο καντράν και ενσωματωμένο μπρασελέ. Ένα μοντέλο που μάλλον σηματοδοτεί την αρχή για ένα υλικό, το οποίο η Patek Philippe δεν χρησιμοποιεί συχνά. Αλλά ο συνδυασμός πράσινου καντράν, ατσάλινης κάσας και ενσωματωμένου μπρασελέ καθιστούν αυτό το ρολόι μια σίγουρη επιτυχία. Ο μηχανισμός του προσφέρει ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας, μήνα και ένδειξη ημέρας/νύχτας. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Annual Calendar λαμβάνει αυτόματα υπόψη τους μήνες με 30 και 31 ημέρες, απαιτώντας μία μόνο προσαρμογή ετησίως, την 1η Μαρτίου λόγω, του σύντομου Φεβρουαρίου.

Patek Philippe Ref. 5930P-001 World Time Flyback Chronograph

Η νεότερη έκδοση του Ref. 5930P-001 World Time Flyback Chronograph, αναφορά σε ένα παλαιότερο μοντέλο από τη δεκαετία του ’40, είναι μια ακόμη εξαιρετική νέα πρόταση, ένας world time χρονογράφος με flyback complication, κατασκευασμένος από πλατίνα, με έντονο πράσινο guilloche καντράν και πράσινο δερμάτινο λουράκι. Η κάσα από πλατίνα γυαλίζεται εξ ολοκλήρου στο χέρι, ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα για αυτό το σκληρό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αντιπρόσωπος: SYMBOL Hellas

More Stories
Πόσο κοστίζει η συντήρηση των βασιλικών ρολογιών στην Αγγλία;