Δύο νέα Grand Seiko Sport Collection αντλούν έμπνευση από τη θάλασσα

Η Grand Seiko παρουσιάζει δύο μηχανικές δημιουργίες με λειτουργία GMT, τα καντράν των οποίων είναι εμπνευσμένα από την μαγεία της απέραντης θάλασσας.

Αφιερωμένα στα 140 χρόνια από την ίδρυση της ιαπωνικής manufacture τα δύο νέα μοντέλα της Grand Seiko είναι ιδανικά καθημερινά ρολόγια. Ανήκοντας στη συλλογή Grand Seiko Sport, έχουν συγκρατημένες διαστάσεις, απλό σχεδιασμό με εκείνες τις λεπτομέρειες που τονίζουν την υπογραφή της Grand Seiko. Kαι τα δύο νέα μοντέλα αντλούν έμπνευση από τη θάλασσα και έρχονται με δύο διαφορετικά καντράν, σε μπλε και πράσινο χρώμα. Και τα δύο φοράνε τον αυτόματο Caliber 9S66 ο οποίος ενσωματώνει μια σειρά in-house τεχνολογιών των μηχανικών μοντέλων 9S, αλλά έρχεται με την προσθήκη της λειτουργίας GMT.

Τα δύο νέα μοντέλα έρχονται σε κάσες από ατσάλι διαμέτρου 40,5mm και διαθέτουν στεφάνη με 24ώρη κλίμακα. Ο δείκτης GMT επιτρέπει την ανάγνωση της ώρας σε μια δεύτερη χρονική ζώνη και η ώρα μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η ακρίβεια του ρολογιού. Αυτή η δυνατότητα δεύτερης χρονικής ζώνης είναι η πιο περιζήτητη λειτουργία για τον παγκόσμιο ταξιδιώτη και εδώ προσφέρεται σε ένα αθλητικό ρολόι υψηλών αποδόσεων. Η υψηλή αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού εξασφαλίζεται με την χρήση LumiBrite στους δείκτες, ενώ ο δείκτης GMT σε κόκκινο χρώμα, έχει ένα διακριτικό σχήμα που τον καθιστά ευανάγνωστο με μια ματιά στο βαθύ μπλε ή στο πράσινο καντράν.

Η ευκολία του GMT ανταποκρίνεται στην υψηλή λειτουργικότητα ενός πραγματικού αθλητικού ρολογιού, με τη βιδωτή κορώνα να βρίσκεται στο 4 για επιπλέον ασφάλεια. Και τα δύο ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 200μ. και φοράνε τρίσειρο μπρασελέ από ατσάλι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Grand Seiko εδώ. 

 

More Stories
Valbray Oculus V “The Devil Inside”