Η Panerai γιορτάζει δύο επετείους με ένα Radiomir αφιερωμένο στο γιότ της

Τόσο το διάσημο Radiomir όσο και το Eilean, το γιοτ της Panerai, συμπληρώνουν φέτος 85 χρόνια.

Η Panerai γιορτάζει δύο 85α γενέθλια φέτος, το πρώτο για το Radiomir και το άλλο για το γιοτ της μάρκας που φέρει το όνομα Eilean. Όπως αποδεικνύεται το 1936 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την Panerai, όχι μόνο γιατί ο τότε κατασκευαστής ναυτικών οργάνων με έδρα τη Φλωρεντία ολοκλήρωσε το πρώτο του Radiomir, αλλά και γιατί κατάφερε να έχει το δικό του κλασικό γιοτ, το Eilean, το οποίο έγινε το απόλυτο σύμβολο του brand στον 21ο αιώνα, και το οποίο κατασκευάστηκε στο Fife της Σκωτίας.

Φυσικά, η Panerai δεν θα το γνώριζε αυτό μέχρι το 2006, αν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Panerai, Angelo Bonati, δεν αγόραζε το παρατημένο σκάφος και το μεταμόρφωνε πλήρως, πριν το στείλει σε όλο τον κόσμο ως τον απόλυτο πρεσβευτή της μάρκας. Στα προηγούμενα 70 χρόνια, πριν το Eilean αφεθεί στην τύχη του, είχε ταξιδέψει γύρω από τη Μεσόγειο και στην Καραϊβική και μάλιστα είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά βίντεο της δεκαετίας του 1980, πριν πέσει στην απομόνωση. Ήταν το γιοτ πάνω στο οποίο γυρίστηκε το θρυλικό «Rio» των Duran Duran.

Για να γιορτάσει και τα δύο γενέθλια, η Panerai λανσάρει ένα νέο Radiomir Eilean που θα παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες κάθε χρόνο. Η κλασική του cushion-shaped κάσα 45mm είναι κατασκευασμένη από το υλικό που η Panerai αποκαλεί Patina Steel, το οποίο σίγουρα ακούγεται σαν να προορίζεται να γεράσει με την πάροδο του χρόνου σαν τον χαλκό, αλλά ωστόσο θα παραμένει σταθερό σαν το ανοξείδωτο ατσάλι. Η κάσα έχει ματ φινίρισμα, ενώ στην αριστερή της πλευρά και στο caseback είναι χαραγμένα το όνομα και το έτος κατασκευής του Eilean.

Το καντράν είναι στολισμένο με κάθετες ραβδώσεις, οι οποίες μιμούνται τις ξύλινες σανίδες του καταστρώματος του Eilean, ενώ στο δερμάτινο λουράκι οι ραφές του αναπαράγουν το παραδοσιακό «κορδόνι» που βρίσκεται γύρω από τις άκρες των πανιών του σκάφους. Το Radiomir Eilean είναι διαθέσιμο τώρα μέσω της Panerai, με την Panerai να παράγει 449 κομμάτια κάθε χρόνο, αντανακλώντας έτσι τον αριθμό ιστιοπλοΐας του σκάφους.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

More Stories
Breitling Superocean II 36