H OMEGA ξεκινά το 2022 με ένα Speedmaster από λευκό χρυσό

Η Omega ξεκινά δυναμικά την νέα χρονιά με το λανσάρισμα μιας αναδημιουργίας του πρώτου Speedmaster από λευκό χρυσό, σηματοδοτώντας την 65η επέτειο του μοντέλου το 2022.

Όταν αυτή η θρυλική συλλογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1957, άλλαξε για πάντα την πορεία των χρονογράφων. Φτιαγμένο για επαγγελματίες οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων, το ρολόι Speedmaster ήταν απόλυτα ευανάγνωστο και εύχρηστο και ήταν επίσης το πρώτο στον κόσμο που διέθετε ταχυμετρική κλίμακα στη στεφάνη, σε αντίθεση από το καντράν. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ιδανικό για τον χρονισμό μέσων ταχυτήτων στην πίστα και συμπλήρωνε τη στιβαρή, υψηλής ακρίβειας και αδιάβροχη σχεδίαση του ρολογιού.

Ίσως, βέβαια, το πιο περιζήτητο από όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, να είναι ο περίφημος μηχανισμός που λειτουργεί μέσα στο ρολόι. Ο Caliber 321 ήταν ο αρχικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε μέσα σε Speedmaster το 1957. Επίσης, είναι ο ίδιος μηχανισμός που τροφοδότησε τα ρολόγια που φορούσαν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών Apollo, συμπεριλαμβανομένων και των έξι προσγειώσεων στο φεγγάρι. Από το 2019, η OMEGA επανέφερε τον Caliber 321 στην παραγωγή, διατηρώντας προσεκτικά όλες τις αυθεντικές προδιαγραφές του. Η προσθήκη του σε αυτή τη νέα κυκλοφορία δίνει στο ρολόι πρόσθετη αξία και μια αυθεντική σύνδεση με την κληρονομιά των Speedmaster.

Στο πίσω μέρος της κάσας το ρολόι αποκαλύπτει έναν επιπλέον φόρο τιμής στην επέτειο της συλλογής. Στο εσωτερικό του ανοιχτού back case με κρύσταλο από ζαφείρι προστέθηκε μια σκαλιστή γκραβούρα του ιππόκαμπου της OMEGA – ένα σύμβολο της μάρκας που χρησιμοποιείται στο Speedmaster από το 1957. Το μάτι του έχει έχει φτιαχτεί από ένα αστραφτερό μπλε ζαφείρι, ένα πολύτιμο κόσμημα που παραδοσιακά σηματοδοτεί τον εορτασμό των 65 ετών.

Το ρολόι Speedmaster Caliber 321 φορά μπρασλέ από Canopus Gold™ 18Κ με σύστημα ρύθμισης και άνετης απελευθέρωσης και παρουσιάζεται σε ένα μοναδικά συλλεκτικό ξύλινο κουτί. Στολισμένο με ένα μοτίβο φύλλων τριανταφυλλιάς στο επάνω μέρος του, προς τιμήν της 65ης επετείου της συλλογής, το σχήμα και το σχέδιο του κουτιού είναι εμπνευσμένα από τα αυθεντικά κουτιά Speedmaster που δοθεί στους πρώτους πελάτους του πίσω στο 1957.

Περισσότερες πληροφορίες για την OMEGA εδώ. 

Aντιπρόσωπος: Swatch Group Greece

More Stories
H Panerai στο Watches & Wonders