To “Dark Lord” είναι ένα από τα πιο όμορφα Monaco στην ιστορία της TAG Heuer

Η επιστροφή της manufacture στο Only Watch ήταν η ιδεώδης αφορμή για να δείξει τις δυνάμεις της στο Fine Watchmaking και να παρουσιάσει ένα από τα πιο όμορφα Monaco στην ιστορία της.

Το μοναδικό κομμάτι που πρόσφερε η TAG Heuer στη δημοπρασία του Only Watch είναι μια avant-garde εκδοχή του περιζήτητου Dark Lord της, ενός σπάνιου Monaco από τα 70s, με κάσα που το ολόμαυρο χρώμα της επιτεύχθηκε, τότε, με επεξεργασία PVD. Για τους ευγενείς σκοπούς του Only Watch, ο εμβληματικός χρονογράφος που αγάπησε ο Στιβ Μακ Κουίν ντύθηκε ξανά στα μαύρα – με ολίγες πινελιές σε πορτοκαλί προς τιμή της χρωματικής παλέτας του charity που οργάνωσε ο Luc Pettavino.

Αυτή τη φορά, η κάσα του κατασκευάστηκε από μαύρα ανθρακονήματα, που προσδίδουν στο ρολόι ένα αμίμητο μυστηριώδες look. Ο ειδικός σχεδιασμός της μάλιστα της επιτρέπει να φέρει στο πίσω μέρος της το μεγαλύτερο παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού που εφαρμόστηκε ποτέ σε μοντέλο Monaco.

Έτσι, προσφέρει στον τυχερό ιδιοκτήτη του ρολογιού ανεμπόδιστη θέα στον μηχανισμό, που δεν είναι άλλος από τον γνώριμό μας Caliber Heuer 02. Αλλά με μία διαφορά: στην καρδιά του, για πρώτη φορά στη συλλογή Monaco, έχει τοποθετηθεί το επαναστατικό ελατήριο από άνθρακα που ανέπτυξε το Ινστιτούτο TAG Heuer, προσφέροντάς του υψηλή αντοχή στα μαγνητικά πεδία, τα χτυπήματα και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, και εξασφαλίζοντας τέλεια ομόκεντρες ταλαντώσεις.

Ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ο ρότορας, που έχει το σχήμα του εμβλήματος της manufacture, με βάρος στο οποίο ο master διακοσμητής καντράν André Martinez έχει ζωγραφίσει ένα τέλειο ντεγκραντέ από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Μένοντας στην οπίσθια όψη του ρολογιού, αίσθηση προκαλεί το μοτίβο της καρό σημαίας, που παραπέμπει στη μοναδική σχέση της TAG Heuer με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και έχει δημιουργηθεί από τους τεχνίτες της Artime SA με τη χρήση της σπάνιας τεχνικής φινιρίσματος Graté.

Προϊόν της κορυφαίας στο είδος της ArteCad, το skeleton καντράν είναι και αυτό κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και φινιρισμένο με την απαιτητική τεχνική του Anglage, που προσδίδει ένα έντονα τρισδιάστατο εφέ βάθους. Τα τρία υποκαντράν για τις ενδείξεις του χρονογράφου και τα μικρά δευτερόλεπτα είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ορείχαλκο, ενώ από πίσω τους διακρίνεται ο μηχανισμός, με τον τροχό της ημερομηνίας σε πρώτο πλάνο. Έκπληξη είναι και το ανάγλυφο λουράκι σε στυλ μπρασελέ, κατασκευασμένο από δέρμα που έχει ενισχυθεί με πυρίτιο. Με το ρολόι αυτό, που έγινε πραγματικότητα ύστερα από διαδικασία ανάπτυξης πολλών μηνών, η TAG Heuer ενώνει τη μεγάλη κληρονομιά της με τις σπουδαίες καινοτομίες της σύγχρονης εποχής της.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ. 

More Stories
Hublot Aero Bang Red Devil 26