Ελισάβετ Πετράκη: Η Ελληνίδα πριγκίπισσα της Disney

Καλλιτεχνική φύση από μικρή ηλικία, η Ελισάβετ Πετράκη έδειξε πολύ νωρίς το ταλέντο της στον χορό, το τραγούδι και την υποκριτική. Άρχισε το ταξίδι μόλις στα 17 της, οπότε ξεχώρισε στην οντισιόν της Disney στην Αθήνα, ανάμεσα σε 350 υποψήφιες. Χάρη στην επιμονή της και τις ευνοϊκές συγκυρίες βρέθηκε στο Παρίσι, λίγο μετά τα 18α γενέθλιά της, να κυνηγάει το όνειρό της να γίνει μια γνωστή ηθοποιός του Hollywood. Ύστερα από δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς και παρά τις δύσκολές συνθήκες, έχει σήμερα στο βιογραφικό της την παρουσία σε τρία πάρκα Disney, στο Παρίσι, το Χονγκ Κόνγκ και τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται σήμερα. Παράλληλα με τη δουλειά της σε ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα Disney παγκοσμίως, σπουδάζει υποκριτική με τη μέθοδο Lee Strasberg.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η Ελισάβετ προέρχεται από την οικογένεια Πετράκη, το όνομα της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του ρολογιού και κυρίως με την Bulova, της οποίας είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα εδώ και τρεις γενιές.

Πώς είναι να είσαι πριγκίπισσα όλη μέρα;

Σίγουρα είναι κάτι που σε γεμίζει! Είναι μεγάλη τιμή να υποδύεσαι αυτούς τους χαρακτήρες που σχεδιάστηκαν τόσο προσεκτικά και αγαπήθηκαν από γενιές. Είναι προνόμιο να πρωταγωνιστείς στις αναμνήσεις τόσων οικογενειών και στις σημαντικές στιγμές τους, σε γενέθλια, σε επετείους, σε ένα ταξίδι για το οποίο οι γονείς μπορεί να αποταμίευαν για χρόνια. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι τα κοστούμια, το μακιγιάζ και η μουσική είναι φαντασμαγορικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν παύει να είναι μια δουλειά με τις δυσκολίες της και τα προβλήματά της. Το να είσαι πριγκίπισσα όλη μέρα, μπορεί να είναι ψυχικά και σωματικά εξουθενωτικό. Μπορεί να βλέπεις 700 οικογένειες σε μία μέρα και πρέπει να κάνεις κάθε μία από αυτές να νιώθει ξεχωριστή. Τις υποδέχεσαι με την ίδια ενέργεια και με τον ίδιο ενθουσιασμό, λες και είναι η πρώτη και αγαπημένη σου οικογένεια της ημέρας, ενώ φυσικά προσαρμόζεσαι στη γλώσσα και την κουλτούρα τους. Η αποφόρτιση στο τέλος της ημέρας είναι πάντα δύσκολη για μένα.

Περίγραψέ μας την αλληλεπίδρασή σου με τους επισκέπτες του πάρκου, ιδιαίτερα με τα παιδιά.

Μου αρέσει πολύ η αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες κάθε ηλικίας! Οι χαρακτήρες αυτοί σημαίνουν πολλά για τους ανθρώπους. Τα μηνύματα που περνάνε οι ιστορίες του Disney έχουν να κάνουν πάντα με το να είσαι γενναίος, με το να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τον κόσμο, και με το ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται. Στην αρχή, έβλεπα πολλές διαφορετικές αντιδράσεις τη στιγμή που οι επισκέπτες αντίκριζαν τους αγαπημένους τους ήρωες. Αργότερα, άρχισα να παρατηρώ μοτίβα και να μπορώ να μαντέψω πώς θα πάει η αλληλεπίδραση, και τι πρέπει να κάνω εγώ από τη μεριά μου για να «ξεκλειδώσω» τους πιο μαγκωμένους.

Φυσικά, τα παιδάκια είχαν πολλή πλάκα, καθώς είναι τα πιο απρόβλεπτα, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους γονείς τους. Τα πιο ντροπαλά ξαφνικά μιλούσαν ασταμάτητα και χοροπηδούσαν πάνω-κάτω, ενώ αυτά που στο σπίτι είναι ζωηρά ξαφνικά έκαναν ντροπές μπροστά στην αγαπημένη τους πριγκίπισσα. Η αγαπημένη μου πρόκληση είναι να καταφέρω τους εφήβους της οικογένειας, που έρχονται με τον αέρα του «είμαι πολύ μεγάλος για να είμαι εδώ και ξέρω ότι είσαι ηθοποιός» να γελάσουν και να αφήσουν το παιδί μέσα τους να βγει προς τα έξω!

Ποιος είναι ο ρόλος των ονείρων σου;

Ενώ δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο στον νου μου, ξέρω τι ψάχνω σε ένα project. Θέλω να παίζω χαρακτήρες πολύπλοκους και πολυδιάστατους, με σαφή εξέλιξη στην ιστορία και εννοείται να περνάνε το τεστ Μπέκντελ. Ενδιαφέρομαι για ιστορίες με τις οποίες το κοινό νιώθει ότι συνδέεται,  που ίσως το προβληματίσουν ή το ανακουφίσουν, που μπορεί να του δώσουν δύναμη και το βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Ποιο είναι για σένα το επόμενο βήμα;

Προς το παρόν είμαι στη σχολή Lee Strasberg Theater and Film Institute στη Νέα Υόρκη, την οποία θα τελειώσω το καλοκαίρι του 2022. Έπειτα θέλω να αρχίσω τα πρώτα βήματα μου στον χώρο του κινηματογράφου ή της τηλεόρασης εδώ στην Αμερική, αλλά επίσης είμαι έτοιμη να προσαρμοστώ σε οποιαδήποτε αλλαγή μού φέρει η ζωή. Ειδικά με όσα περνάμε με την CoVid, έχω εμπεδώσει τη σημασία της υπομονής και της προσαρμογής.

Ποια είναι η σημασία του χρόνου για έναν νέο άνθρωπο που κυνηγάει τα όνειρά του;

Η διαχείριση του χρόνου είναι μια σημαντική δεξιότητα στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική ζωή ενός ανθρώπου. Σου επιτρέπει να δουλέψεις «έξυπνα» αντί για «σκληρά». Ως χρονοδιάγραμμα στη ζωή, ο χρόνος λειτουργεί πολλές φορές ως περιορισμός που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Η απελευθέρωση από τις κοινωνικές πιέσεις, που μας θέλουν να πετυχαίνουμε συγκεκριμένους στόχους σε συγκεκριμένες ηλικίες ή σε συγκεκριμένη σειρά, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στα όνειρά μας. Είναι κάτι που κατάλαβα από μικρή ηλικία και έκανα προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές με βάση αυτόν τον τρόπο σκέψης, ανεξαρτήτως του τι έλεγαν οι γύρω μου. Η ταχύτητα με την οποία προσεγγίζει κανείς τους στόχους του, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν θα έπρεπε να έχει σημασία. O χρόνος μπορεί να σου διδάξει την αρετή της υπομονής και της επιμονής και είναι σημαντικό να ευχαριστιέσαι και να μαθαίνεις πράγματα από το ταξίδι, πέρα από την επιθυμία σου να φτάσεις στον προορισμό. Επιβεβαιώνω καθημερινά ότι ο χρόνος μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος ή ο χειρότερος εχθρός σου, ανάλογα με το πώς θα επιλέξεις να τον διαχειριστείς.

Προερχόμενη από την οικογένεια Πετράκη, ποια είναι η δική σου προσωπική σχέση με το ρολόι;

Λόγω του ότι η επαγγελματική ενασχόληση της οικογένειας μου αφορά τα ρολόγια, έμαθα από μικρή τη σημασία της συνέπειας, κάτι που φυσικά είναι σημαντικό στον χώρο εργασίας. Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού υπήρχε ένα ρολόι. Μάλιστα οι γονείς μου έκαναν το «κόλπο» που γυρνάς τον δείκτη πέντε λεπτά μπροστά για έξτρα σιγουριά ότι δεν θα αργήσει κανείς!

 

 

More Stories
Ocean Gravity από την Ball Watches