Η νέα μοντέρνα αναγέννηση του θρυλικού Alpinist της Seiko

Το Seiko 1959 Alpinist Re-Creation σηματοδοτεί την επιστροφή στην απλή φόρμα. To όνομα Laurel δεν βρίσκεται πλέον εκεί, αλλά το πνεύμα του αρχικού σχεδιασμού ενός θρυλικού μοντέλου καταγράφεται πλήρως, από τους δείκτες μέχρι τις 4 βασικές ενδείξεις της ώρας που συμβολίζουν κορυφές βουνών.

Το 1959 παρουσιάστηκε το πρώτο ρολόι Alpinist της Seiko το οποίο βασικά ήθελε να καλύψει τις ανάγκες των ορειβατών ή όσων αγαπούσαν τα σπορ και τις δραστηριότητες στην εξοχή. Από την αρχή, ήταν ένα instant hit, ενώ στις επόμενες δεκαετίες, η φήμη του εξαπλώθηκε ακόμη πιο πέρα από την ιαπωνική αγορά για την οποία αρχικά προοριζόταν. Ήταν το πρώτο ρολόι Seiko που κατασκευάστηκε ποτέ με γνώμονα τα σπορ και εκείνο που άνοιξε το δρόμο που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη πολλών συμβολικών μοντέλων και συσκευών χρονομέτρησης για σπορ, από χρονόμετρα έως καταδυτικά ρολόγια, στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Ενώ ο βασικός χαρακτήρας του παρέμεινε αμετάβλητος, ο σχεδιασμός του εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, το πρώτο ρολόι Alpinist από το ’59 σχεδιάζεται εκ νέου σε μια αναδημιουργία που έχει την υψηλή λειτουργικότητα που χαρακτηρίζει τη συλλογή Prospex, της οποίας η ύπαρξη οφείλεται τόσο πολύ στο πρωτότυπο μοντέλο.

Το αυθεντικό Seiko Laurel Alpinist του 1959

Το πρωτότυπο είχε την ονομασία Seiko Laurel Alpinist και σηματοδότησε την είσοδό της μάρκας στην αρένα των αθλητικών ρολογιών. Είχε μια βιδωτή πίσω κάσα για να αποτρέπει την είσοδο σκόνης ή άμμου και μια ανθεκτική δερμάτινη μανσέτα στο λουρί του για να προστατεύει το ρολόι από τον ιδρώτα.

Οι ενδείξεις είχαν επίστρωση Super-LumiNova έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την ανάγνωσή τους εύκολα στο σκοτάδι και το όνομα Alpinist υπήρχε πάνω από το 6. Οι θέσεις 3, 6, 9 και 12 ξεχώριζαν σαν τα τέσσερα βασικά σημεία μιας πυξίδας ενώ η ειδικά σχεδιασμένη ένδειξη του 12 επέτρεπε τη σωστή ανάγνωση του χρόνου από οποιαδήποτε γωνία. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που αργότερα ενσωματώθηκε στο σχεδιασμό πολλών επακόλουθων αθλητικών ρολογιών της Seiko και παραμένει μέχρι σήμερα.

Εκτός από την περιορισμένη έκδοση, τρία ακόμη νέα ρολόγια θα εμφανιστούν τον Αύγουστο του 2021 για να αποδώσουν φόρο τιμής στο Alpinist του 1959. Αυτό είναι το ref. SPB243J1 με ενσωματωμένο τον Caliber 6R35 της Seiko.

Ενώ η σημερινή αναδημιουργία του κλασικού μοντέλου παραμένει πιστή στο αρχικό vintage σχεδιασμό της, το νέο ρολόι έχει ενημερωθεί στην τεχνολογία αφού ενσωματωνει τις υψηλές προδιαγραφές και την λειτουργικότητα για τις οποίες είναι γνωστή η σειρά Prospex. Η ημερομηνία σε παράθυρο ανάμεσα στο 4 και 5, ένα κρύσταλλο από ζαφείρι με αντιανακλαστική επίστρωση και vintage καμπύλες σκεπάζει την σώμα του ρολογιού που αντέχει μέχρι 100 μέτρα στο νερό. Μέσα του χτυπά ο λεπτός Caliber 6L35 της Seiko, o οποίος προσφέρει ένα αξιοπρεπές power reserve 45 ωρών. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι περιορισμένο σε 1.959 κομμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ.

Aντιπρόσωπος: RIST Hellas 

More Stories
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο νέος πρεσβευτής της Hublot