Ταξίδι στο χρόνο με το Pilot “Tribute to 3705” της IWC

Η IWC Schaffhausen μόλις ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο περιορισμένης κυκλοφορίας που αποδίδει φόρο τιμής στο θρυλικό ref. 3705 “Ceramic Fliegerchronograph”, ένα κομμάτι της δεκαετίας του 1990 που σήμερα αποτελεί όχι μόνο ένα λατρεμένο κλασικό μοντέλο αλλά και ένα περιζήτητο ρολόι από την πρόσφατη ιστορία της IWC. Αν και η νέα έκδοση αποτελεί πιστή αντιγραφή του παλιού μοντέλου, η κάσα του είναι από Ceratanium®, ένα επαναστατικό υλικό που έχει δημιουργήσει η IWC, αντί για κεραμεικό.

Το Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705” (Ref. 387905) που μόλις κυκλοφόρησε, αποδίδει φόρο τιμής σε αυτό το εξαιρετικό ρολόι και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.000 τεμαχίων. Το καντράν αποτελεί ρέπλικα του πρωτότυπου από τη δεκαετία του 1990. Δύο υπό-καντράν τοποθετημένα στις θέσεις ώρας 9 και 12 κάνουν χρονομέτρηση διάρκειας μέχρι και 12 ωρών, ενώ ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων είναι τοποθετημένος στη θέση ώρας 6.

IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705”

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι η ένδειξη της ημερομηνίας στη θέση ώρας 3. Το 3705 καινοτόμησε στη χρήση μαύρου κεραμικού και η tribute έκδοση του ομοίως περιλαμβάνει μια πρόσφατη καινοτομία των μηχανικών υλικών της IWC: η κάσα, τα κουμπιά του χρονογράφου και το κούμπωμα στο λουράκι του είναι κατασκευασμένα από Ceratanium®, ένα υλικό που έχει κατασκευάσει η IWC και το οποίο από τη μία είναι ελαφρύ και στιβαρό όπως το τιτάνιο, ενώ από την άλλη είναι το ίδιο σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές όπως το κεραμικό. Στο πρώτο στάδιο, τα μέρη της κάσας δημιουργούνται από ένα ειδικό μείγμα τιτανίου. Στη συνέχεια, περνούν από μια διαδικασία ψησίματος σε φούρνους κατά τη διάρκεια της οποίας συντελείται μια μετατροπή φάσης, και η επιφάνεια του υλικού αποκτά ιδιότητες όμοιες με του κεραμικού.

Ενώ το πρωτότυπο 3705 τροφοδοτούνταν από τον μηχανισμό Valjoux 7750, το καινούργιο Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705” χρησιμοποιεί υπερσύγχρονη τεχνολογία μηχανισμών από το Schaffhausen. Στο εσωτερικό της κάσας των 41 χιλιοστών, λειτουργεί ο μηχανισμός 69380 που έχει κατασκευάσει η IWC. O δυνατός και μεγάλης ακριβείας μηχανισμός σε κλασσική σχεδίαση columnwheel, αποτελεί ένα από τα νεότερα επιτεύγματα των μηχανικών της IWC. To αμφίδρομης κατεύθυνσης σύστημα κουρδίσματος διαθέτει αξιόπιστο απόθεμα ενέργειας 46 ωρών.

IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705”

Kυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 1.000 ρολογιών και πωλείται αποκλειστικά μέσω του IWC.com, του wechat, του YNAP και του flagship store στο Tmall.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

More Stories
Rolex Balance Wheel