Το Ocean Star Tribute της Mido σερφάρει σε vintage κύματα

Σε συνδυασμό με τον vintage αέρα της καταδυτικής συλλογής της Mido, το νέο, εξαιρετικά σύγχρονο, χακί χρώμα του Ocean Star Tribute χρησιμεύει ως μια καλή υπενθύμιση ότι η περιπέτεια συμβαίνει εδώ και τώρα.

Σαφώς εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’60, το Ocean Star Tribute της Μido ξεχωρίζει ντυμμένο μέσα σε ένα υπέροχο, και άκρως trendy, χακί χρώμα. Η νέα συλλογή αποδίδει φόρο τιμής στον θαλάσσιο κόσμο αλλά και στην μακρόχρονη τεχνογνωσία της Mido για τις επιδόσεις της στην αντοχή στο νερό. Μια τεχνογνωσία που ξεκινά από τη δεκαετία του ’30 και κάποτε χάρισε στην εταιρεία το ψευδώνυμο “King of Waterproof”, το οποίο έμελε αργότερα να γίνει και εμπορικό της σήμα.

Το Mido Ocean Star Tribute είναι ένα όμορφα σχεδιασμένο και πλήρως εξοπλισμένο καταδυτικό ρολόι με έντονη ρετρό προσωπικότητα. Στεγάζεται σε μια συμπαγή κάσα 40,5mm με το κλασικό σχήμα του να θυμίζει τα πρώτα αδιάβροχα ρολόγια. Το καντράν του παίζει κι αυτό σε ένα παραδοσιακό, αλλά ευχάριστα, καθαρό σχεδιασμό, με φωτεινές ενδείξεις της ώρας, ευθείς δείκτες και έναν πορτοκαλί δείκτη δευτερολέπτων, ο οποίος “στολίζεται” με ένα λευκό bubble για να χαρίσει έτσι μια κομψή λεπτομέρεια στο σχεδιασμό του. Διαθέτει επίσης ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας, η οποία δένει αρμονικά στο συνολικό design του ρολογιού.

Το υλικό Super-LumiNova διασφαλίζει την αναγνωσιμότητα των ενδείξεων, η περιστρεφόμενη στεφάνη διαθέτει έναν δακτύλιο αλουμινίου με τις μετρήσεις σε χακί χρώμα, ενώ ο μηχανισμός του ρολογιού τροφοδοτείται από τον Caliber 80, ο οποίος παρέχει 80 ώρες power reserve. Το θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι μπορεί να μοιάζει σαν ένα νεύμα προς τα Mido των 60’s, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία που κρύβεται μέσα του βελτιώνει περαιτέρω την απόδοσή των μοντέλων της σύγχρονης γενιάς. Το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι τα 200 μέτρα και άρα οι λάτρεις των καταδυτικών ρολογιών μπορούν να το εμπιστευτούν για να σερφάρουν αδιάκοπα στα κύματα.

O μηχανισμός είναι κρυμμένος κάτω από ένα συμπαγές ατσάλινο caseback, πάνω στο οποίο καμαρώνει ένας αστερίας ανάγλυφος, το ιστορικό σύμβολο της συλλογής Ocean Star. Το ρολόι φοράει λουράκι από χακί ύφασμα με λευκή ραφή και αγκράφα με ανάγλυφο το λογότυπο της Mido. Το νέο Mido Ocean Star Tribute σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε εμπόρους λιανικής αλλά και στο διαδίκτυο. Το πράσινο χακί μοντέλο θα διατίθεται για 850 ευρώ περίπου.

Περισσότερες πληροφορίες για την Mido εδώ. 

More Stories
Jaquet Droz Lady 8