Το Hora Mundi της Breguet αγκυροβολεί στη συλλογή Marine

Η νέα, ναυτική εκδοχή του GMT που ενθουσίασε τους ταξιδιώτες του κόσμου

Με έτος λανσαρίσματος το 2011, το Hora Mundi είναι ίσως το πιο πολύπλοκο και συγχρόνως το πιο απλό στη χρήση GMT. Εκείνο που λείπει, καθώς φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι ο δείκτης GMT – ο δεύτερος κεντρικός ωροδείκτης που έχουν τα περισσότερα ρολόγια του είδους, ο οποίος δείχνει την ώρα στον τόπο αναφοράς.

Ή έστω κάποιο υποκαντράν γι’ αυτή τη δεύτερη χρονική ζώνη. Κι όμως, χάρη σε μια περίπλοκη μνήμη από έκκεντρα, σφυριά κι ένα ενσωματωμένο διαφορικό, το Hora Mundi δείχνει, on demand (με τη βοήθεια της κορώνας στο 8), την ώρα σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, συνοδευόμενη από τις ακριβείς ενδείξεις ημερομηνίας και ημέρας/νύχτας. Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα υπήρξε προϊόν τριών χρόνων ανάπτυξης στα εργαστήρια της manufacture και περιβάλλεται από τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Φέτος, το εντυπωσιακό Hora Mundi αγκυροβολεί στη συλλογή Marine, με δύο μοντέλα από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ. Και στα δύο, η διάμετρος της κάσας (με τα χαρακτηριστικά ορθογώνια lugs της συλλογής Marine) είναι τα 43,9mm. Πολυσύνθετο και εκφραστικό, το καντράν έχει βάση από χρυσό στην οποία εικονίζονται, σε αρρενωπό μπλε φόντο, τα κύματα των ωκεανών που αγκαλιάζουν τις ακτές των ηπείρων, οι σιλουέτες των οποίων υπογραμμίζονται με μεταλλικό τιρκουάζ περίγραμμα. Ένας επάλληλος δίσκος από κρύσταλλο ζαφειριού φέρει τους μεταλλικούς μεσημβρινούς και τους χαρακτηριστικούς ρωμαϊκούς αριθμούς της συλλογής, ενισχυμένους με φωσφορίζον υλικό. Τη σύνθεση ολοκληρώνει ο δακτύλιος της μινουτιέρας, με ναυτικά σημαιάκια στις διαβαθμίσεις που χωρίζουν μεταξύ τους τα πεντάλεπτα, πάντα σε μπλε χρώμα.

Στο 12 έχει τοποθετηθεί το ορθογώνιο παράθυρο για την ένδειξη της ημερομηνίας, ενώ στο 4 βρίσκεται η ένδειξη ημέρας/νύχτας, που εκφράζονται με έναν σφυρήλατο ήλιο από ροζ χρυσό κι ένα επιροδιωμένο φεγγάρι αντίστοιχα. Στο 6 ένα ευρύτερο άνοιγμα αποκαλύπτει τον δακτύλιο των πόλεων, που αντιπροσωπεύουν τις χρονικές ζώνες του πλανήτη. Έλκοντας και περιστρέφοντας την κορώνα στο 8, ο χρήστης επιλέγει την πόλη/χρονική ζώνη. Πιέζοντας το ενσωματωμένο μπουτόν, ο ωροδείκτης και οι ενδείξεις ημέρας/νύχτας και ημερομηνίας «πηδούν» από την τοπική ώρα/ημερομηνία στις αντίστοιχες της επιλεγμένης χρονικής ζώνης. Είτε προς τα εμπρός είτε προς τα πίσω, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, όσο γρήγορα και αν ταξιδεύετε, όσους προορισμούς και αν διανύσετε μέσα σ’ ένα 24ωρο.

Ένα φινιστρίνι από κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας επιτρέπει στον χρήστη να εκτιμήσει λεπτομέρειες του αυτόματου Caliber 77F1 που εξοπλίζει το νέο Marine Hora Mundi. Αποτελούμενος από 384 εξαρτήματα, ο μηχανισμός λειτουργεί στη συχνότητα των 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει power reserve 55 ωρών, ενώ διαθέτει escapement από πυρίτιο. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 100μ. και διατίθεται με χρυσό μπρασελέ, αλλά και με λουράκι από δέρμα ή rubber.

Περισσότερα για τη μάρκα εδώ.

More Stories
Η νέα μπουτίκ της IWC στην Αθήνα